Posni obroci se često spremaju brže i jednostavnije od mrsnih. Mi vam donosimo 3 predloga za posni doručak:
Proja sa zeljem
Potrebno je:
- 400 grama spanaća (može i zaleđeni)
- 1 praziluk
- 300 ml kisele vode
- projano brašno po potrebi
- 100 grama belog brašna
- so
- susam
- ulje
Priprema: Na malo ulja prodinstajte praziluk, a zatim dodajte spanać i so. Kada se sve lepo ukrčka, ostavite smesu da se prohladi. U činiju izmešajte kiselu vodu, projano i belo brašno, so i malo praška za pecivo. Kad izmešate, dodajte i spanać sa prazilukom. Sve preručite u tepsiju i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni Celzijusa.

Šampinjoni i makarone
Potrebno:
- Pakovanje posnih makarona
- 400 grama šampinjona
- 1 praziluk
- ulje, so i biber
- 200 ml paradajz sosa
Priprema: Na malo ulja prodinstajte praziluk, a potom i oprane i iseckane šampinjone. Nalijte paradajz sos i stavite začine. Pustite 5 minuta da se sve krčka. Skuvajte makarone, procedite ih i prelijte sa sosom od pečuraka.

Pečene paprike i krompir
Potrebno je:
- 500 grama pečenih paprika
- 500 grama krompira
- maslinovo ulje, peršun i so
Priprema: Krompir skuvajte i isecite na kocke. Paprike iseckajte na kocke pa pomešajte i dodajte ulje, so i sitno seckan svež peršun. Poslužite dok je toplo.
