Sastojci:

  • 1/2 kg mlevene junetine
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 crvene paprike
  • 1 konzerva pasulja
  • 2 čena belog luka
  • 250 ml paradajz-pelata
  • so, biber
  • čili papričica po ukusu
shutterstock-633929747.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Luk sitno iseckati i izdinstati na malo ulja. Dodati mleveno meso i krčkati nekoliko minuta na laganoj vatri uz često mešanje. Dodati usitnjen beli luk, sitno iseckanu papriku, pasulj, paradajz-pelat, začine i seckanu čili papričicu po ukusu. Jelo kuvati na umerenoj temperaturi oko 30 minuta.

Bonus video:

01:12
DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara Izvor: Kurir televizija

Umesto junetine, možete da koristite mešano meso ili svinjetinu