5 NAJUKUSNIJIH POSNIH SALATA: Menjaju kompletan obrok, dugo će vas držati sitim, brzo se prave i lagane su

Ove posne salate ne samo da su bogate ukusima već i pružaju raznovrsne nutrijente vašem telu

Recepti
Autor:
5 NAJUKUSNIJIH POSNIH SALATA: Menjaju kompletan obrok, dugo će vas držati sitim, brzo se prave i lagane su
Salata, Foto: Shutterstock

Uvođenje posnih salata u svakodnevnu ishranu predstavlja odličan način da se obezbedi raznovrsnost u obrocima, posebno tokom perioda kada se praktikuje post ili kada želite da uživate u lakšim obrocima.

Evo pet osvežavajućih posnih salata koje će zadovoljiti vaše ukuse i nutritivne potrebe:

Kinoa salata sa povrćem i orahom:

Ova salata je bogata proteinima i esencijalnim nutrijentima. Pomešajte kuvanu kinou sa iseckanim paradajzom, krastavcem, crvenom paprikom, peršunom i prelijte sve maslinovim uljem. Dodajte pečene orahe za dodatnu hrskavost.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Salata sa cveklom, narandžom i bademom:

Ova salata kombinuje slatku i slanu notu. Oljuštite i iseckajte svežu cveklu, dodajte kolutove narandže, a zatim pospite seckanim bademima. Začinite sa malo maslinovog ulja i sokom od limuna.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Miks pasulja sa avokadom:

Pomešajte različite vrste pasulja (crni, beli, crveni) sa seckanim paradajzom, crvenim lukom, i avokadom. Dodajte sitno iseckanu korijander ili peršun. Prelijte sa mešavinom maslinovog ulja, soka od limete i malo soli.

Salata
foto: Shutterstock

Grčka salata sa artičokama:

U kombinaciji sa sočnim paradajzom, crnim maslinama, krastavcem i crvenim lukom, artičoke dodaju jedinstvenu teksturu. Začinite svežim origanom, maslinovim uljem i balsamikom.

Salata
foto: Shutterstock

Salata od avokada i kinoe:

Pomešajte kuvanu kinou sa kockicama avokada, crnim pasuljem, kukuruzom, i seckanim zelenim lukom. Dodajte sok od limete, maslinovo ulje i začine po želji. Ova salata je bogata vlaknima i zdravim mastima.

Salata od avokada
foto: Shutterstock

Isprobajte ih sami ili ih podelite sa porodicom i prijateljima, čineći svoje obroke zdravim i ukusnim tokom celog perioda posta ili kad god želite lagane i osvežavajuće obroke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs