PREUKUSNE!

NAJBOLJE PAMUK KIFLICE KOJE SU TOLIKO VAZDUŠASTE DA SE TOPE U USTIMA: Mogu biti i slatke i slane, a ostaju SVEŽE DANIMA

Recept za najbolje pamuk kiflice svaka domaćica mora imati, jer su izvrsne!

Recepti
11:02h Autor:
NAJBOLJE PAMUK KIFLICE KOJE SU TOLIKO VAZDUŠASTE DA SE TOPE U USTIMA: Mogu biti i slatke i slane, a ostaju SVEŽE DANIMA
Recept za najbolje pamuk kiflice, Foto: Printscreen Youtube - Uradi Sama- Ideje za kreativce

Pamuk kiflice važe za jedan od najukusnijih slaniša, a nestanu sa stola u rekordnom roku zbog neodoljivog ukusa i vazdušastog testa. Možete ih praviti i slake i slatke, prazne ili sa nadevom po želji!

Sastojci za testo:

  • 1 kg glatkog brašna
  • 700 ml mleka
  • 200 ml suncokretovog ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 40 g svežeg kvasca (1 kocka)
  • 1 kašika šećera

Za premaz:

  • 1 zumance
  • 1 kašika mleka
  • 2 kašike susama
Pamuk kiflice
foto: Printscreen Youtube - Uradi Sama- Ideje za kreativce

Primrema:

Kvasac i šećer pomešajte s 200 ml toplog mleka, pa ostavite desetak minuta da se zapeni.

U glatko brašno koje ste sipali u veću posudu stavite dignuti kvasac, so, mleko, prašak za pecivo i suncokretovo ulje. Zamesite testo i dodajte malo brašna, ako je potrebno, ali nikako ne previše. Ostavite ga oko 45 minuta na toplom mestu da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.

Razvaljajte testo na oko centimetar debljine i isecite trouglove koje ćete zarolati u kiflice. Kad ih oblikujete, stavite ih razmaknute na pleh za pečenje i ostavite da se dižu oko pola sata. Upalite rernu da se zagreje na oko 200 stepeni.

Pomešajte žumance sa je mlekom i premažite nadošle kiflice i pospita suspam odogzo. Vreme pečenja zavisi od veličine kiflice, a za one veličine dlana dovoljno je oko 25 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs