Ako ste željni egzotičnih jela Šejk pilav je pravo jelo za vas!
Potrebno je:
- 3 šolje pirinča
- Pakovanje tortilja
- 1 glavica crnog luka
- 400 grama jagnjetine (kuvane)
- 1 šolja suvog grožđa
- 1 šolja suvih kajsija (iseckanih)
- 300 grama kestena
- so i biber
- 220 grama otopljenog maslaca
- 3 kašike šafranove vode (ali može i bez ovoga)
Priprema: Na masnoći idinstajte crni luk pa ga izvadite u posebnu činiju. U masnoći na kojoj ste dinstali luk dodajte već kuvanu jagnjetinu, a nakon par minuta vratite luk. Dodajte suvo grožđe, suve kajsije sitno seckane, kuvan i oljušten kesten, zatim začine i dinstajte dok se sve ne sjedini.
Skuvajte pirinač u slanoj vodi. Dublju šerpu dobro namažite sa maslacem pa je obložite tortiljama. Zatim istresite svuda okolo pirinač, a onda i meso sa kestenom i začinima. Ponovo obložite tortiljama pa sve poklopite i zapecite u rerni oko 45 minuta na 180 stepeni Celzijusa. Jedite dok je toplo.