Potrebno je:

  • 1 crni luk
  • 1 patlidžan
  • 1 crvena paprika
  • 1 krompir
  • 1 paradajz
  • 300 grama piletine
  • 200 grama boranije
  • mlevena začinska paprika
  • so i biber
  • 2 čena belog luka
  • prstohvat peršuna

Priprema: Na malo ulja prodinstajte crni luk, a onda dodajte seckanu papriku, krompir, boraniju, patlidžan, seckanu piletinu i začine. Promešajte i kuvajte oko 30 minuta. Pred sam kraj dodajte seckan peršun sa belim lukom i poslužite.

Error in getting video.

01:00
Kako se sprema đuveč? Izvor: Kurir televizija
NE PROPUSTITEReceptiRECEPT DANA: Zapečena piletina u bešamel sosu - preukusno jelo koje se pravi za najviše pola sataReceptiRAFAELO LEDENE KOCKE SA VIŠNJAMA: Kolač toliko sočan da se topi u ustima - svi će vam tražiti receptReceptiRECEPT ZA OMILJENI KOLAČ STARE JUGOSLAVIJE: Domaćice su se takmičile čiji će biti lepši, a lako se praviReceptiRECEPT DANA: Svinjski medaljoni u sosu od vrganja - meso mekano kao puter, a ukus je fantastičan

Da li ste znali kako se pravilno sprema đuveč? Staro jelo kojem niko ne može odoleti, ali u novom ruhu