RECEPT DANA: Zapečena piletina u bešamel sosu - preukusno jelo koje se pravi za najviše pola sata

Kako spremiti zapečenu piletinu u bešamel sosu najbolje zna kuvar Raša Vlačić.

Recepti
Autor:
RECEPT DANA: Zapečena piletina u bešamel sosu - preukusno jelo koje se pravi za najviše pola sata
Recept za zapečenu piletinu u bešemel sosu, Foto: Tripod production

Sastojci:

  • 300 g piletine
  • 30 g kačkavalja
  • 30 g putera
  • 3 kašike brašna
  • 30 ml mleka
  • 20 g slanine

Priprema:

Piletinu iseći na tanje štapice, pa propržiti na malo ulja. Za to vreme pripremiti bešamel sos, tako što ćete istopiti puter, a zatim mu dodati brašno i mleko uz konstantno mešanje. Kačkavalj narendajte i dodajte u bešamel. Kada je meso gotovo poređajte ga u vatrostalnu činiju, dodajte začine po ukusu, odozgo poređajte naseckanu slaninu, a potom zalijte bešamelom. Zapecite u rerni na 250 stepeni oko 10 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs