Potrebno je:
- 1 patlidžan
- Prstohvat soli
- 1 paradajz
- 3 grančice majčine dušice
- Grančica ruzmarin
- 2 čena belog luka
- Maslinovo ulje
- 1 limun
- 200g feta sir
Foto: Tripod production
Priprema: Dobro oprati patlidžan. Iseći ga na jednake kolutove, i potopiti ga u hladnoj, posoljenoj vodi. Paradajz iseći na kolutove jednake patlidžanu. Napraviti marinadu od majčine dušice, ruzmarina, belog luka, maslinovog ulja i limunovog soka.
Na zagrejanom tiganju izgrilovati patlidžan. Na svaki kolut patlidžana ređati feta sir, a zatim majčinu dušicu, paradajz i na kraju opet feta sir. Preliti sve marinadom i ubaciti u rernu na 250 stepeni, 15 minuta.
Kako spremiti egzotični patlidžan sa fetom najbolje zna kuvar Raša Vlačić koji to radi bez greške
Kako spremiti egzotični patlidžan sa fetom najbolje zna kuvar Raša Vlačić koji to radi bez greške
Budi deo Stil zajednice.