Potrebno je:

  • 1 patlidžan
  • Prstohvat soli
  • 1 paradajz
  • 3 grančice majčine dušice
  • Grančica ruzmarin
  • 2 čena belog luka
  • Maslinovo ulje
  • 1 limun
  • 200g feta sir
patlidzan2.jpg
Foto: Tripod production

Priprema: Dobro oprati patlidžan. Iseći ga na jednake kolutove, i potopiti ga u hladnoj, posoljenoj vodi. Paradajz iseći na kolutove jednake patlidžanu. Napraviti marinadu od majčine dušice, ruzmarina, belog luka, maslinovog ulja i limunovog soka.

Na zagrejanom tiganju izgrilovati patlidžan. Na svaki kolut patlidžana ređati feta sir, a zatim majčinu dušicu, paradajz i na kraju opet feta sir. Preliti sve marinadom i ubaciti u rernu na 250 stepeni, 15 minuta.

Error in getting video.

01:00
Ruske palačinke sa slaninom i pavlakom - niko im ne može odoleti Izvor: Kurir televizija
01:00
Ruske palačinke sa slaninom i pavlakom - niko im ne može odoleti Izvor: Kurir televizija

Kako spremiti egzotični patlidžan sa fetom najbolje zna kuvar Raša Vlačić koji to radi bez greške

Kako spremiti egzotični patlidžan sa fetom najbolje zna kuvar Raša Vlačić koji to radi bez greške