RECEPT DANA: Zapečeni patlidžan sa fetom - ručak koji sluti na lepe dane

Kako spremiti egzotični patlidžan sa fetom najbolje zna kuvar Raša Vlačić koji to radi bez greške

Recepti
Autor:
RECEPT DANA: Zapečeni patlidžan sa fetom - ručak koji sluti na lepe dane
Kako se sprema zapečeni patlidžan sa fetom?, Foto: Tripod production

Potrebno je:

  • 1 patlidžan
  • Prstohvat soli
  • 1 paradajz
  • 3 grančice majčine dušice
  • Grančica ruzmarin
  • 2 čena belog luka
  • Maslinovo ulje
  • 1 limun
  • 200g feta sir
    Zapečeni patlidžan
    foto: Tripod production

Priprema: Dobro oprati patlidžan. Iseći ga na jednake kolutove, i potopiti ga u hladnoj, posoljenoj vodi. Paradajz iseći na kolutove jednake patlidžanu. Napraviti marinadu od majčine dušice, ruzmarina, belog luka, maslinovog ulja i limunovog soka.

Na zagrejanom tiganju izgrilovati patlidžan. Na svaki kolut patlidžana ređati feta sir, a zatim majčinu dušicu, paradajz i na kraju opet feta sir. Preliti sve marinadom i ubaciti u rernu na 250 stepeni, 15 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs