Jednostavna za pravljenje, a savršeno ukusna i dekorativna voćna torta oduševiće vas na prvi zalogaj. Za mere koristite čašu od 250 ml.
Sastojci:
Za koru:
- 2 jajeta
- 1 čaša šećera
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša brašna
- 100 ml ulja
- 2 vanilin šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3 kašike kakao praha
Za fil:
- 500 ml slatke pavalke
- 400 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 250 g višanja iz kompota
- 150 g plazma keksa
Priprema:
Za koru sve sastojke sjediniti mikserom, pa izlijti u kalup prečnika 24 cm. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20 minuta. Kada je kora pečena ostaviti da se ohladi, a zatim je isecite na tri jednaka dela. Jednu od njih izmrvite za ukrašavanje.
Za fil umutiti krem sir sa šećerom u prahu, pa dodati slatku pavlaku. Mutite dok ne dobijete čvrst šlag. Potom u njega dodajte višnje i keks izlomljen na sitnije komade. Fil podelite u dva dela. Stavite jednu koru, pa fil, zatim ponovite postupak. Tortu pospite izmrvljenom korom i stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se stegne.