OSVEŽAVAJUĆA VOĆNA TORTA SA VIŠNJAMA: Poslastica koja se brzo pravi, a idealna je za prvomajske praznike

Isprobajte recept za jednostavnu i brzu tortu sa višnjama, idealnu da se zasladite posle porodičnog ručka.

Recepti
19:45h Autor:
OSVEŽAVAJUĆA VOĆNA TORTA SA VIŠNJAMA: Poslastica koja se brzo pravi, a idealna je za prvomajske praznike
Recept za brzu tortu sa višnjama, Foto: Printscreen/youtube

Jednostavna za pravljenje, a savršeno ukusna i dekorativna voćna torta oduševiće vas na prvi zalogaj. Za mere koristite čašu od 250 ml.

Sastojci:

Za koru:

  • 2 jajeta
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša brašna
  • 100 ml ulja
  • 2 vanilin šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 kašike kakao praha

Za fil:

  • 500 ml slatke pavalke
  • 400 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 g višanja iz kompota
  • 150 g plazma keksa

Priprema:

Za koru sve sastojke sjediniti mikserom, pa izlijti u kalup prečnika 24 cm. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20 minuta. Kada je kora pečena ostaviti da se ohladi, a zatim je isecite na tri jednaka dela. Jednu od njih izmrvite za ukrašavanje.

Za fil umutiti krem sir sa šećerom u prahu, pa dodati slatku pavlaku. Mutite dok ne dobijete čvrst šlag. Potom u njega dodajte višnje i keks izlomljen na sitnije komade. Fil podelite u dva dela. Stavite jednu koru, pa fil, zatim ponovite postupak. Tortu pospite izmrvljenom korom i stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se stegne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs