Naučite kako da spremate domaću testeninu kojoj niko neće moći da odoli:

Potrebno je:

Za domaće fetućine:

  • 400 grama brašna
  • 2 žumanceta
  • 1 celo jaje
  • prstohvat soli

Za pesto sos:

  • Svež bosiljak
  • suncokretove semenke
  • maslinovo ulje
  • 50 grama parmezana

Još:

  • piletina
  • čeri paradajz

Priprema: Umesiti testo od 2 žumanceta i jednog celog jajeta i brašna. Testo rastanjiti što više pa iseći na trake. Kuvati u slanoj, ključaloj vodi.

Pesto napraviti tako što ćete u blender staviti svež bosiljak, suncokretove semenke, maslinovo ulje, so i biber, parmezan. Sve izmiksajte i prelijte preko vrućih fetućina.

Ispržite piletinu pa je dodajte u toplu testeninu, kao i svež čeri paradajz.

Error in getting video.

01:00
Kako se sprema domaća testenina? Izvor: Kurir televizija
NE PROPUSTITEReceptiRECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeliReceptiRECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez dahaReceptiRECEPT DANA: File u sosu od crvenog vina - najsočniji komad mesa koji možete da zamisliteReceptiZAPEČENI KROMPIR SA JAJIMA, SLANINOM I SIROM: Iskoristite hranu od Uskrsa i napravite sasvim novo jelo

Toplu testeninu mnogi smatraju za utešno jelo i spremaju je onim danima kada se osećaju zaista loše, ali samo Italijani u njoj uživaju svaki dan