ZAPEČENI KROMPIR SA JAJIMA, SLANINOM I SIROM: Iskoristite hranu od Uskrsa i napravite sasvim novo jelo

Složenac od kuvanih krompira i jaja je kompletno i kalorično jelo za sve prave gurmane

Recepti
11:06h Autor:
ZAPEČENI KROMPIR SA JAJIMA, SLANINOM I SIROM: Iskoristite hranu od Uskrsa i napravite sasvim novo jelo
Složenac od jaja i krompira, Foto: Printscreen/youtube

Ideja za današnji ručak je ona koja uključuje preostala uskršnja jaja:

Sastojci:

  • 1kg obareni krompir
  • 300-350grama suhomesnatih proizvoda
  • 4 kuvana jaja
  • 4 kisela krastavčića
  • 200-250grama sira
  • 1 paradajz
  • 50gr maslina

Preliv:

  • 4 jaja
  • 150ml mleka
  • 50ml ulja

Priprema: Skuvan krompir stavite u vatrostalnu činiju, preko njega stavite sitno seckano suhomesnato, potom par kvanih jaja i sir, a onda opet krompir, jaja, sir, slaninu, pa opet krompir, kisele krastavčiće, masline paradajz. Sve preliti sa izmešanim jajima, mlekom i začinima. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs