Potrebno je:

  • 500 grama mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • tost hleb isečen na kockice
  • 200 ml mleka
  • so i biber
  • peršun
  • jaje
  • 30 grama prezle

Priprema: Iseckajte sitno crni luk, dodajte meso i začine, pa onda i sitno seckan beli luk. Izmešajte. Tost hleb iseckajte i potopite u mleku. Natopljen hleb stavite u smesu sa mesom. Dodajte peršun i jaja, pa onda i prezle i oblikujte pljeskavice. Pržite ih u vrelom ulju.

Uz faširane šnicle možete poslužiti grilovane tikvice u bešamel sosu sa mirođijom.

Error in getting video.

01:00
Kako se spremaju faširane šnicle? Izvor: Kurir televizija
NE PROPUSTITEReceptiOSVEŽAVAJUĆA VOĆNA TORTA SA VIŠNJAMA: Poslastica koja se brzo pravi, a idealna je za prvomajske praznikeReceptiRECEPT DANA: Zapečena piletina u bešamel sosu - preukusno jelo koje se pravi za najviše pola sataReceptiRAFAELO LEDENE KOCKE SA VIŠNJAMA: Kolač toliko sočan da se topi u ustima - svi će vam tražiti receptReceptiRECEPT ZA OMILJENI KOLAČ STARE JUGOSLAVIJE: Domaćice su se takmičile čiji će biti lepši, a lako se pravi

Naš predlog za današnji ručak su faširane šnicle koje odgovaraju svim članovima porodice