Ukoliko su vam za doručak dosadila jedna te ista jela ili ste se zasitili pekare, onda je ovaj recept idealan za vas. Reč je o starinskom jelu koje su naše bake često spremale, a to je mlečnica. Za pripremu su vam potrebni jeftini sastojci, koje većina domaćica uvek ima kod kuće, a pravi se očas posla. Ukoliko želite da napravite zdraviju varijantu, umsto običnog belog brašna možete da isoristite kukuruzno ili brašno bez glutena. Uz dodatak domaćeg svežeg mleka imaćete doručak koji će vas zasititi i dati vam dovoljno energije za dan koji je pred vama.
Sastojci:
- 1 jaje
- 300 g brašna
- 500 ml svežeg mleka
- 3-4 supene kašike šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
U brašnu napravite udubljenje i razbijte jaje unutra. Počnite rukama da gnječite brašno na sitne mrvice. Gotove mrvice stavite u sito i prosejte višak brašna. U šerpi ugrejte sveže mleko. Čim provri stavite mrvice. Dodajte 2 kašike šećera i ostavite 5-10 minuta dok se ne skuva. Stavite šećer i vanilin šećer i sipajte u posude.