Sastojci:
- 1,4 kg brašnastog krompira
- 500 grama oštrog brašna
- 2 jaja
- so
Mekane kao pena: Napravite ove njoke sa paradajzom i sirom, osvojiće vas na prvi zalogaj! (RECEPT)
Priprema:
- Krompir operite i stavite ga u veliku posudu napunjenu hladnom vodom.
- Skuvajte ga, ocedite i sačekajte da se malo ohladi, a zatim ga ogulite.
- Narendajte krompir, dodajte jaja i so i postepeno sipajte brašno.
- Mesite rukama dok ne dobijete glatku smesu.
- Razvaljajte u duge valjke razmere do 2 cm i iseckajte njoke.
- Pobrašnjavite ih i pustite da malo odstoje, a zatim ih skuvajte u ključaloj slanoj vodi.
- Izvadite ih kad isplivaju na površinu, procedite, potopite u hladnu vodu i ponovo procedite.
- Nauljite ih prstima i rasporedite po suvoj površini.
- Možete da ih poslužite odmah ili pažljivo premestite u kesice i zamrznete.