Želite da spremite nešto lagano, zdravo i ukusno, onda su njoke pravi izbor za vas. Ovaj recept sa paradajzom i sirom zadovoljiće sva vaša čula.
Sastojci:
Za njoke:
Njoke od kukuruznog brašna u paradajz sosu
Ostalo:
Priprema:
- Mleko prokuvajte s maslacem i sa soli.
- Umutite lagano griz i kuvajte dok se ne zgusne.
- Sklonite s vatre, mešajte da se lagano prohladi.
- Dodajte parmezan i žumance.
- Podelite smesu u dva dela.
- Rasporedite svaki deo na komad folije i formirajte u duguljasti valjak.
- Ostaviti da se stvrdne u frižideru.
- Iseckajte njoke na šnite i složite ih uporedo sa šnitama paradajza i movarele.
- Pecite 15-20 minuta na 230 Celzijusa da dobiju lepu boju.
- Pospite svežim bosljkom.