ODUŠEVIĆETE SE

Sočna, kremasta i hrskava, prste da poližete: Pohovana piletina sa spanaćem koju ćete obožavati! (RECEPT)

Piletina spremljena na ovaj način će zadovoljiti sva vaša čula

Recepti
Autor:
Sočna, kremasta i hrskava, prste da poližete: Pohovana piletina sa spanaćem koju ćete obožavati! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 200 grama krem sira
  • 200 grama spanaća
  • Pola glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 komada pilećih prsa
  • 100 grama mocarele
  • 2 jaja
  • 2 šoljice običnih hlebnih mrvica
  • 3 kašike parmezana
  • Prstohvat bosiljka
  • Prstohvat origana
  • so
  • biber

Piletina u sosu u novom ruhu: Gotova za pola sata, aromatična i ukusna! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • Napravite punjenje od krem sira i spanaća tako što ćete oprati i naseckati na sitno, promešajte s krem sirom i čenom belog luka.
  • Posolite i pobiberite.
  • Pileća prsa naseckajte na veće komade, pa ih premažite nadevom i zarolajte.
  • Pričvrstite čačkalicom.
  • Umutite jaje u manjoj posudi, a u druge dve stavite brašno i hlebne mrvice koje ste pomešali s parmezanom, bosiljkom i origanom.
  • Dodajte so i biber.
  • Uvaljajte piletinu u brašno, pa u jaja, a zatim u mešavinu hlebnih mrvica.
  • Poređajte na papir za pečenje i pecite na 180 Celzijusa, oko pola sata.

Piletina u sečuan sosu: Pikantna, ukusna i spremna za 10 minuta! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs