Sastojci:
- 200 grama krem sira
- 200 grama spanaća
- Pola glavice luka
- 2 čena belog luka
- 2 komada pilećih prsa
- 100 grama mocarele
- 2 jaja
- 2 šoljice običnih hlebnih mrvica
- 3 kašike parmezana
- Prstohvat bosiljka
- Prstohvat origana
- so
- biber
Foto: Profimedia
Priprema:
- Napravite punjenje od krem sira i spanaća tako što ćete oprati i naseckati na sitno, promešajte s krem sirom i čenom belog luka.
- Posolite i pobiberite.
- Pileća prsa naseckajte na veće komade, pa ih premažite nadevom i zarolajte.
- Pričvrstite čačkalicom.
- Umutite jaje u manjoj posudi, a u druge dve stavite brašno i hlebne mrvice koje ste pomešali s parmezanom, bosiljkom i origanom.
- Dodajte so i biber.
- Uvaljajte piletinu u brašno, pa u jaja, a zatim u mešavinu hlebnih mrvica.
- Poređajte na papir za pečenje i pecite na 180 Celzijusa, oko pola sata.
Piletina spremljena na ovaj način će zadovoljiti sva vaša čula
Budi deo Stil zajednice.