Ukoliko ste ljubitelj kineske kuhinje, a posebno ljute hrane, ovo će biti idealan recept za vas!
Potrebni sastojci:
- 4 komada pilećih grudi (bez kožice i kostiju), iseckanih na kockice
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 1 kašika biljne masti/ ulja
- 4 čena belog luka (izrendanog)
- 5 kašika soja sosa sa niskim sadržajem natrijuma
- 1 i po kašika sirćeta
- 1/4 šolje vode
- 1 kašičica šećera
- 3 mlada luka, dijagonalno isečena
- malo bibera i soli
Način pripreme:
Stavite piletinu i kukuruzni skrob u neku kesicu ili posudu i mešajte da bi se piletina prekrila kukuruznim skrobom. Zagrejte na umerenoj vatri biljnu mast ili ulje u dubokom tiganju.
Propržite kockice piletine sa belim lukom, i mešajte dok ne postane svetlobraon. Polako u to dodajte soja sos, sirće, šećer i vodu i mešajte.
Piletina Kung pao sa kikirikijem: Prosto kinesko jelo koje ćete stalno spremati! (RECEPT)
![](/data/images/2019/03/18/16/187133_profimedia0271574653_ff.jpg?ver=1552923525)
Prekrijte poklopcem i kuvajte 3-5 minuta, da piletina više ne bude rozikasta iznutra.
Na kraju dodajte mladi luk i biber i kuvajte bez poklopca još 2 minuta. Poslužite preko skuvanog belog pirinča.
Uživajte, prijatno!