Ukoliko ste ljubitelj kineske kuhinje, a posebno ljute hrane, ovo će biti idealan recept za vas!

Potrebni sastojci:

  • 4 komada pilećih grudi (bez kožice i kostiju), iseckanih na kockice
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 1 kašika biljne masti/ ulja
  • 4 čena belog luka (izrendanog)
  • 5 kašika soja sosa sa niskim sadržajem natrijuma
  • 1 i po kašika sirćeta
  • 1/4 šolje vode
  • 1 kašičica šećera
  • 3 mlada luka, dijagonalno isečena
  • malo bibera i soli

Način pripreme:

Stavitepiletinu i kukuruzni skrob u neku kesicu ili posudu i mešajte da bi se piletina prekrila kukuruznim skrobom. Zagrejte na umerenoj vatri biljnu mast ili ulje u dubokom tiganju.

Propržite kockice piletine sa belim lukom, i mešajte dok ne postane svetlobraon. Polako u to dodajtesoja sos, sirće, šećer i vodu i mešajte.


Piletina Kung pao sa kikirikijem: Prosto kinesko jelo koje ćete stalno spremati! (RECEPT)

profimedia0271574653.jpg
Foto: Profimedia

Prekrijte poklopcem i kuvajte 3-5 minuta, da piletina više ne bude rozikasta iznutra.

Na kraju dodajte mladi luk i biber i kuvajte bez poklopca još 2 minuta. Poslužite preko skuvanog belog pirinča.

Uživajte, prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Isprobajte ovaj provereno dobar recept, oduzeće vam malo vremena, a bićete oduševljeni!