Neobični trendovi

Muškarci, ostavite žensku modu nama: Tufnice, cvetići i tašne kao deo muškog stajlinga (FOTO)

Možda su žene sebično prigrlile neke dezene i materijale samo za sebe, ali cvetna odela, ženske tašne pa čak i suknje preko pantalona ipak je više od onoga što želite da vidite na svom frajeru
Moda
19:18h Autor:
Muškarci, ostavite žensku modu nama: Tufnice, cvetići i tašne kao deo muškog stajlinga (FOTO)
Foto: Reuters
1 / 21 Foto: Reuters

Koliko ste se puta posvađali sa svojim muškarcem jer ne razume zašto vam je "potrebno toliko cipela"? Takođe, koliko ste puta poželele da shvati da je jako važno koju tašnu odabrati uz koju odevnu kombinaciju i da, kada ga pitate za mišljenje ne dobijete samo prevrtanje očima. E pa, pazite šta žellite!

Sudeći po Nedeljama muške mode u Londonu, Milanu i Parizu, uskoro biste sa svojim muškarcem mogle da se svađate oko tašne ali zato što je delite!

Jasno je da su žene možda sebično prisvojile određene boje, materijale i aksesoar, ali ipak, muškarac u odelu na cvetiće, sa providnom košuljom od muslina, kitnjastom ogrlicom oko vrata ili čak suknjom zaista je previše.

Burberry Prorsum
Burberry Prorsum

Tako je brend Burberry Prorsum tokom Men show u Londonu predstavio odela koja bi rado nosile i devojke. Uzanog kroja, pantalone koje prate liniju noge i dužine do članka, sakoi i mantili uzani u ramenima i to u bojama u kojima ne očekujete muškarca. Sve to obogaćeno je šarenim ručnim torbama, ešarpama i šeširima sa valovitim obodom.

Iako smo već donekle navikli da viđamo muškarce u nekim nežnijim bojama, brend Kenzo je otišao korak dalje i kolekcijom na Nedelji muške mode u Parizu predstavio jači pol u kombinaciji rezedo zelene, kajsije i nežno prljavo roze boje.

Pored odela na krupne tufne i krojeva koje smo navikli da viđamo na ženama, Kenzo muškarcima su dodeljene i ručne tašne koje bi mnoge devojke rado ponele.

Emporio Armani je, doduše, zadržao "muški" kroj u kolekciji koja je predstavljena u Milanu, i nije pravio previše izleta u boje koje žene čuvaju za sebe već decenijama, ali je muškarcima dao oduška kada je reč o izboru materijala. Lagane tkanine poput svile i satena, obogaćene su srebrnom bojom u geometrijskim oblicima kojima se Armani igrao. Crno-bela večita kombinacija, s kojom gotovo nikad nema promašaja, možda bi ipak u ovoj varijanti bolje pristajala vama nego vašem frajeru.

Slično je i sa kolekcijom koju je Roberto Kavali predstavio u Milanu. Ptice, palme i cveće viđani su i ranije na delovima muške garderobe, poput čuvenih košulja "havajki", ali printovi i dezeni u njegovoj najnovijoj kolekciji za muškarce, češće su viđani na ženama, tako da nam muškarci "kradu" i animal printove i cveće.

Možda jeste nepravedno to što žene ponosno u modu vraćaju "mušku frizuru", smatraju se seksi u muškoj košulji ili elegantne u muškom odelu, ali da li je previše ipak kada nam istom merom vrate i muškarci, pa obuku crveno odelo na cvetiće ili čak suknju, zaključite sami i pogledajte galeriju ispod teksta:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs