velika čast, ali i odgovornost

Ne zalećite se i dobro razmislite: Ovih 7 grešaka najčešće prave venčane kume!

Pre nego što odlučite da prihvatite ulogu kume na venčanju, dobro razmislite o ovim stvarima

Wedding
19:51h Autor:
Ne zalećite se i dobro razmislite: Ovih 7 grešaka najčešće prave venčane kume!
Foto: Profimedia

Uloga venčane kume sa sobom nosi i odgovornost koje žene ponekad nisu svesne.

Zbog toga pre odluke treba da obratite pažnju na sve zadatke koje jedna idealna kuma treba da zadovolji, ali i na neke od najčešćih grešaka koje čine.

Prerano prihvataju da budu venčane kume

Žene često nisu svesne odgovornosti koju sa sobom nosi ta uloga zbog čega sa puno entuzijazma prihvate poziv, a da ne znaju u šta se upuštaju.

Uloga venčane kume podrazumeva stalnu dostupnost mladi, ne samo za vreme venčanja, već i u prethodnim mesecima pripreme za sam čin, a u pitanju je kombinacija koja zahteva dosta vremena i novca.

Svadbene običaje u Srbiji svi znate, ali ovo ne: Postoji 7 tipova srpskih mlada, evo koji su!

foto: Profimedia

Samo zato što vas je neko pitao da li želite da bude kuma, ne znači da morate da pristanete na to. Razlog za pristanak treba da bude isključivo zato što vam je zaista stalo do te osobe i zbog koje ste spremni na veliki finansijski izdatak.

Ne slušaju mladu

Ukoliko mlada poželi mirno i jednostavno devojačko veče u opuštenoj atmosferi, pobrinite se da tako i bude. Iako to možda nije ono što biste vi prvenstveno odabrali, poštujte njene želje i ne podređujte ih svojima.

Troše previše novca

Uloga venčane kume košta, a ponekad i više nego što ste spremni da izdvojite. Da biste smanjili i izbacili nepotrebne troškove, postavite racionalnije ciljeve poput iznajmljivanja ili kupovine haljine, a možete i sami osmisliti i izraditi poklon za mladu. Naučite da kažete 'ne' stvarima koje ne možete da priuštite, jer kao venčana kuma imate potpuno pravo na to.

Zaboravljaju na neophodne sitnice

Ne zaboravite da sa sobom poneste neke od sitnica koje će i vama i mladi zatrebati tokom večeri. U torbu koju ćete kasnije odložiti na sigurno ubacite maramice, flastere, kozmetiku i sve ostalo što vam se nađe na putu, a za šta ste pomislili da bi vam moglo zatrebati tokom večeri.

Venčanje se pretvorilo u najgori košmar: Mlada je ovim zahtevima šokirala goste!

foto: Profimedia

Preteruju sa žestokim pićem

Zaboravite na žestoka pića veče pre venčanja jer nema ništa gore od mamurnog buđenja ujutru kada biste i vi i mlada treba da zablistate.

Krvave oči iglavobolja nakon burne noći pratiće vas tokom dana kao podsetnik da niste trebale da preterujete s alkoholom prethodne večeri.

Misle da kraj venčanja označava i kraj uloge venčane kume

Samo zato što je srećni par promenio zavete i obeležio svečani događaj proslavom duboko u noć, ne znači da je i vaša uloga kume gotova. Nakon venčanja, mladi je potrebna pomoć oko raznih poslova, poput razvrstavanja slika s venčanja, otvaranja i spremanja venčanih poklona i ostalih usputnih sitnica koje je lakše rešiti uz vašu pomoć.

Ne nose rezervrni par cipela

Iako možda nisu najpoželjniji komad garderobe kod venčane kume, ravne cipele svakako će doći kao dobro rešenje kada vas u visokim i neudobnim potpeticama zabole noge. Investirajte u par balerinki na kojem će vam vaša stopala biti zahvalna nakon što požele bezbrižno plesati na podiju sa ostalim gostima.

Zaprepastila se: Uz pozivnicu za venčanje dobila je uputstvo za ponašanje i stajling!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs