Počnite već sutra

Za 30 dana imaćete struk kao supermodel: Neprocenjivi saveti trenera poznatih!

Rezultate ćete videti nakon mesec dana

Saveti stručnjaka
Autor:
Za 30 dana imaćete struk kao supermodel: Neprocenjivi saveti trenera poznatih!
Foto: Shutterstock

Fitnes trener, nutricionista i ekspert za mršavljenje Otumn Kalabres otkriva pet najvažnijih saveta kako da konačno imate vitak struk i skinete višak sa stomaka, a da usput možete i da se zasladite omiljenom poslasticom, uživate u ugljenih hidratima, čak i u koktelima!

"Pre svega, morate da zaboravite reči "dijeta" i "ne". Kad mi neko kaže, Ne možeš da pojedeš picu, na dijeti si, odmah samo o tome razmišljam, a ako pokleknem, osećam se kao promašaj. To niko ne zaslužuje a uskraćivanje svega ne vodi ničemu. Ono što treba da uradite jeste da uspostavite kontrolu - kontrolu onoga što unosite u telo", objašnjava Kalabres.

Ona tvrdi da možete da postignete neverovatne rezultate za samo mesec dana, ako pratite sledećih 5 pravila:

1. Kontrola porcija

Važnije je koliko, nego šta. Treba da pazite i koliko zdrave hrane jedete, jer ni sa njom se ne sme preterivati ni prejedati. Kada kontrolišete porcije, ne opterećujete stomak, ne punite ga prebrzo i tako sprečavate da telo skladišti dodatne masnoće.

2. Smanjite dodate šećere i prerađenu hranu na minimum

Retko ko se prejeda zdravom hranom, obično to činimo sa prerađenim proizvodima i slatkišima, hranom sa veštačkim bojama, solju i hridogenizovanim uljima. Ona je najveći neprijatelj vaše linije. Pokušajte da sami spremate obroke kod kuće i da samo njih jedete tokom dana.

3. Makronutrijenti u savršenoj propociji

Tri su najvažnija makronutrijenta - proteini, ugljeni hidrati i masti. Svi su neophodni za zdravu i izbalansiranu ishranu. Situacija postaje loša onda kada preterujemo sa jednim od njih, a drugi ignorišemo. Neka se vaši obroci sastoje od 40 % zdravih ugljenih hidrata, 30 % kvalitetnih proteina i 30 % zdravih masnoća.

4. Bez izgovora, uskraćivanja i emocionalnog prejedanja

Kad se jednom počne sa ovim, vaš put ka vitkoj liniji je gotov, a da zapravo nije ni počeo kako treba.

5. Pronađi svoje Zašto i uradi to za sebe

Nije dovoljno samo odlučiti, važno je shvatiti ZAŠTO smo odlučili da u ishranu uvedemo promene i odgovor na to pitanje moramo stalno sebi da ponavljamo, kako bismo istrajali. Da biste našli najbolji odgovor na svoje Zašto, postavite sebi sledeća četiri pitanja:

  • Šta će se desiti kad izgubim višak kilograma?
  • Kako ću se osećati kad smršam?
  • Šta će se desiti ako ne izgubim višak kilograma?
  • Kako ću se osećati ako ne smršam?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs