Uspešna borba sa viškom kilograma

Ovaj začin je ubica masti: Kašičica dnevno topi 10 kg za 3 meseca!

Rezultat ustraživanja sa ovim začinom je bio impresivan: žene iz prve grupe izgubile su u proseku 14% telesne masti više nego žene iz druge grupe koje ga nisu konzumirale
Nutricija
19:20h Autor:
Foto: Profimedia

Teheranski institut medicinskih nauka sproveo je zanimljivo istraživanje sa dve grupe, a svaka se sastojala od 44 žene sa suvišnim kilogramima.

 

Tokom 3 meseca obe grupe su se hranile po istoj šemi (1.200 kalorija dnevno) s tim što su u svakodnevni jelovnik prve grupe uključili 1 kašičicu kumina (indijskog kima). Ovaj začin dodavali su u nemasni jogurt ili u salate.

 

Rezultat je bio impresivan: žene iz prve grupe izgubile su u proseku 14% telesne masti više nego žene iz druge grupe. Takav efekat objašnjava se time da kumin sadrži fitosterole koji imaju sposobnost smanjivanja nivoa holesterola u krvi.

 

Nekada je imala 100 kg, sada se prepolovila: Iz ishrane izbacila samo jednu namirnicu! (FOTO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Takođe, ovaj začin je bogat kalcijumom, fosforom i gvožđem. Stimuliše rad bubrega i gastrointestinalnog trakta, dobar je diuretik, a zbog poboljšanja i ubrzanja lipidnog metabolizma u organizmu smatra se odličnim sredstvom u borbi sa suvišnim kilogramima.

 

Kako konzumirati: Za poboljšanje metabolizma unos semena kumina treba da bude 1 kašičica dnevno. Dodajte ovaj začin u jela od jaja, mesa, sira, a takođe u jogurt i salate.

 

Kontraindikacije za konzumiranje kumina: povećana kiselost, gastritis, čir na želucu, srčana oboljenja, dijabetes.

 

Nećete smršati dok ne izbacite otrove iz jetre: Sok za potpuni detoks tela! (RECEPT, VIDEO)

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...