Ubacite je u ishranu

Ljudi najviše umiru od ove 4 bolesti: Jedina biljka koja može da ih iskoreni!

Ova biljka ubija želju i za nikotinom i istovremno smanjuje telesnu težinu
Nutricija 16.06.2016. - 08:57h Autor: webtribune.rs
Foto: Profimedia

Najjače ubice ljudske vrste današnjice svakako su srčane bolesti, dijabetes, gojaznost i pušenje, koji su i međusobno povezani, a mogu da izazovu i fatalan ishod, poput srčanog ili moždanog udara, ali i karcinom.

 

Međutim, postoji jedna biljka koja je odlična za lečenje dijabetesa, povišenog krvnog pritiska i gojaznosti. Takođe, ona može da reši i najčešći strah kod pušača koji žele da ostave pušenje, a to je da će se ugojiti ako ostave cigarete!

 

Njeno ime je stevija i potiče iz porodice hrizantema, a poreklom je iz Paragvaja gde se već vekovima koristi kao prirodni zaslađivač.

 

Britanski kardiolog uzburkao javnost: Masti čuvaju zdravlje, goji nas samo ovo!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Stevija je najbolji izvor prirodnog šećera za sve one koji ne smeju ili ne žele da jedu rafinisani šećer.

 

Pogodna je za one koji žele da smršaju, za dijabetičare, obolele od karcinoma i drugih bolesti u kojima je važno ograničiti unos prerađenog šećera.

 

Ova biljka ubija želju i za nikotinom i istovremno smanjuje telesnu težinu.

 

Istraživanja su pokazala da stevija ima sposobnost stabilizacije nivoa šećera u krvi. Glikemijski indeks ove biljke je jednak nuli, što znači da ne podiže nivo glukoze u krvi, što je od velike važnosti za obolele od dijabetesa tipa 2.

 

Ceo svet ga molio za recept: Biznismen smršao 40 kg zahvaljujući ovome! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Stevija može da se koristi i kao maska za negu lica, pošto obogaćuje kožu i čini je čvrstom i glatkom, smanjujući bore. Dobra je i u borbi protiv akni i odlično deluje protiv dermatitisa.

 

Čak i ako ne patite od ovih bolesti, preporučljivo je da koristite steviju, jer sadrži i mnoštvo važnih nutrijenata, poput vitamina A, B i C, minerala kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, cinka i hroma, kao polifenole, tanin i eterična ulja.

 

Steviju najčešće možete naći u obliku osušenih listova, zelenog ili belog praha ili u tečnom obliku. Ne zahteva mnogo pažnje pa je možete posaditi i u svojoj bašti.

 

Besmrtna biljka iz Izraela koja će vam doneti sreću, novac i ljubav: Kako da gajite jerihonsku ružu!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs