Ovaj čarobni recept, koji potiče još iz antičkih vremena, pravi se od bobica borovnice i smreke utopljene u vino i rakiju, odnosno reč je o vrsti vina od borovnica koji se kao lek upotrebljava za sve vrste bolesti, a posebno je koristan kod problema s lošom cirkulacijom i krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, kod ostalih različitih tegoba glave.
Spas za štitnu žlezdu i dobru krvnu sliku: Prirodni lek od zelenih oraha!
Vino od borovnica
Lista svih blagodeti ovog leka ne završava se ovim što je navedeno. Ovo vino trebalo bi da probate ako vas muče hronična i akutna oboljenja želuca i creva, a služi i u borbi protiv probavnih smetnji i upala debelog creva. Napitak uspešno reguliše crevnu floru, uništava i reguliše razmnožavanje štetnih bakterija i glista. Lek pomaže i kod nedostatka apetita i slabosti izazvane nekom bolesti, operacijom ili padom imunog sistema.
Šta jedu mršavi ljudi: 8 namirnica koje treba da ubacite u svoj jelovnik!
Za pripremu vina od borovnica potrebno vam je:
- 1/2 kilograma svežih borovnica (kao zamenu možete da upotrebite smrznute)
- 1/2 kilograma bobica smreke
- 1 litar dobrog crnog vina
- pola litra jake domaće rakije
- 3 kašike meda, 3 kašike šećera
Za zdrav početak dana: Energetska kaša od heljde puna vitamina i minerala!
Borovnice i smreku operite i stavite u veliku staklenu teglu. Ulijte vino i ostavite da odstoji u frižideru 48 sati. Nakon toga u smesu dodajte rakiju, med i šećer. Sve dobro promešajte i ostavite da odstoji sedam dana.
Lek se koristi tako što se uzimaju četiri supene kašike svakog jutra i večeri. Vino se koristi tri dana ujutro i uveče nakon čega se pauzira dva dana. Ako vino popijete, po potrebi možete da napravite novu dozu i da nastavite da koristite ovaj lek sve dok vaše tegobe ne prestanu.