Obratite pažnju

6 namirnica koje nutricionisti nikad ne bi pojeli: Osim što goje, mogu biti i kancerogene!

Iako ćete kroz voćni lajt jogurt uštedeti nekoliko kalorija, to nije ništa naspram štete koju ćete naneti organizmu zbog ogromne količine aditiva koji se u njemu nalaze
Nutricija
16:30h Autor:
Foto: Shutterstock

Svima je poznato da su prehrambeni proizvodi prepuni veštačkih zaslađivača, raznih pojačivača ukusa i sastojaka pomoću kojih se čuva kvalitet proizvoda na duže vreme, ali nisu svi toliko opasni po zdravlje i liniju.

Međutim, ako pazite na kilograme i zdravlje, evo zašto ne treba da konzumirate ovih 7 namirnica - njih nutricionisti nikada ne bi pojeli!

5 lekovitih kombinacija namirnica otkrijte OVDE - Maslinovo ulje i povrće snižavaju pritisak!

1. Voćni jogurti sa oznakom ”light”

Većina proizvoda iz ove kategorije sadrži velike količine veštačkih zaslađivača i aroma, koji najčešće imaju dve trećine manje proteina nego obični jogurti. Dakle, tih nekoliko kalorija koje ćete uštedeti kroz vožni jogurt ne čine vam nikakvu uslugu, već nanose štetu vašem zdravlju.

Zdravija opcija je grčki jogurt! Sve o njegovim blagodetima po zdravlje i liniju pročitajte OVDE!

2. Sir za sendvič u listićima

Tokom prerade ovog proizvoda koristi se gomila supstanci i aditiva, a njihov ukus zapravo podseća na gumu. Punomasni sirevi su mnogo bolja opcija, jer se tehnološki mnogo manje prerađuju, pa samim tim sadrže manje aditiva. Takođe, ukus im je mnogo bolji, pa ćete pojesti manje, ali osećaj zadovoljstva i sitosti će biti mnogo veći!

Najbolji način da smršate u 2015: Daš dijeta peti put zaredom proglašena za najbolju! Više saznajte OVDE!

3. Prelivi za salatu

Ovi proizvodi su prava riznica aditiva! Ako već želite zdravu salatu od svežeg povrća, odvojite još nekoliko minuta i sami napravite preliv - pomešajte malo maslinovog ulja, sirćeta, dodajte začine po želji i uživajte u zdravom obroku!

4. Gazirani i zaslađeni napici

Gazirani napici, voćni sokovi i ledeni čaj imaju vrlo visoku kalorijsku vrednost i jedan su od najvećih neprijatelja vašeg zdravlja i kilaže. Osim toga, ona samo stvaraju potrebu za dodatnim konzumiranjem i zato je najbolje da ih zamenite vodom, limunadom ili čajem.

OVDE saznajte koja hrana vam skraćuje život - Gazirani napici su samo jedna u nizu stavki!

5. Mlečni dodaci za kafu

Iako u njima uživate, znajte da su prepune najgore vrste masnoća - trans-masti. Ako vam ne prija čista crna kafa, sipajte u nju malo obranog mleka, a na dodatke zauvek zaboravite!

6. Suhomesnati proizvodi

Ogromne količine soli, nitrata i konzervansa nalaze se u vašoj omiljenoj mesnoj prearđevini, a mnogi od njih mogu biti i kancerogeni, zato ih izbegavajte u širokom luku!

Recept za mešavinu tri začina koja sprečava rak preuzmite OVDE - Dve hiljade godina stara tradicija!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs