Jagode spadaju u omiljeno sezonsko voće, zahvaljujući svom ukusu, mirisu i izgledu. U njima uživamo kada ih jedemo sveže, ili kada su sastojak brojnih ukusnih poslastica.
![](/slika-400x262/devojka-sa-jagodom-1401190427-36912.jpg)
Međutim, jedina mana im je što njihovi osetljivi plodovi brzo propadaju, ali pomoću ovog korisnog trika, možete da produžite njihov vek trajanja i do dve nedelje. Naravno, ukoliko uspete da se oduprete ovom slatkom i ukusnom voću.
Jagode doprinose blistavosti vaše kože. Opširnije o tome saznajte OVDE.
Sve što vam treba je mešavina jabukovog sirćeta i voda u razmeri 1:10. Jagode potopite na nekoliko minuta u ovu mešavinu, zatim ih isperite, ocedite i ostavite da se osuše na čistoj kuhinjskoj krpi.
Jagode držite u frižideru i budite sigurni da će ovako tretirani plodovi da traju do dve nedelje bez truljenja, zahvaljujući sirćetu koje pruža zaštitu od buđanja.
A OVDE pročitajte kako jagode za doručak pospešuju vaše raspoloženje.