Jelena Đoković je svog bivšeg zaposlila kod Novaka: Ostali su u dobrim odnosima, pa ga je poslala u ruke poznate glumice

Da iza svakog uspešnog čoveka stoji stabilna žena, dokazala je Jelena Đoković, velika podrška i uzdanica najboljeg sportiste na svetu

Ljubav
Autor:
Jelena Đoković je svog bivšeg zaposlila kod Novaka: Ostali su u dobrim odnosima, pa ga je poslala u ruke poznate glumice
Foto: Printscreen Instagram - jelenadjokovicndf

Jelena Đoković, rođena Ristić, je supruga najboljeg srpskog i svetskog tenisera, Novaka Đokovića. Rođena je 17. juna 1986. godine u Beogradu. Porodica Đoković živi i radi na relaciji Marbela – Beograd.

Jelena je osnovnu i srednju školu završila u rodnom gradu, a potom je školovanje nastavila u inostranstvu. Diplomirala je poslovnu administraciju na Univerzitetu Bokoni u Milanu. Radila je u naftnoj kompaniji „Tamoli“, a nakon toga je postala direktor Fondacije Novak Đoković. Bračni par Đoković ima dvoje dece, sina Stefana i ćerku Taru.

Novak Đoković, Jelena Đoković
foto: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako su se upoznali Jelena i Novak

Jelena i Novak Đoković upoznali su se još u srednjoj školi, ali pre nego što su shvatili da su jedno za drugo i svoju dugu ljubav krunisali brakom, imali su kraće veze sa drugim partnerima.

Venčali su se u julu 2014. godine na Kraljičinoj plaži na Svetom Stefanu. Jeleninu venčanicu je dizajnirala Sara Barton, kreativna direktorka modne kuće „Aleksandar Mekvin“, koja je dizajnirala i venčanicu vojvotkinje od Kembridža, Kejt Midlton.

Magazin „Hello“ je, u humanitarne svrhe, platio 500.000 evra za ekskluzivno pravo na fotografije sa venčanja. 21 oktobra 2014. godine Jelena se porodila i na svet donela dečaka koga će nazvati Stefan. Porodio ju je najbolji tim lekara u klinici u kojoj se porodila i princeza Šarlin od Monaka.

Jelena Đoković je početkom septembra 2017. na svet donela svoje drugo dete – devojčicu kojoj su slavni srpski teniser Novak Đoković i ona dali ime Tara.

Jelena Đoković
foto: Profimedia

Svojim stavom, lepotom, odmerenošću i sofisticiranošću je privukla pažnju medija koji je svrstavaju u 5 najlepših žena tenisera. Ana Vintur, čelična ledi i najmoćnija žena u svetu mode, joj je posvetila 3 strane u prestižnom magazinu „Vog“. Pozirala je u kreacijama cenjenih dizajnera poput Viktorije Bekam i Filipa Lime.

1 / 10 Foto: Grgo Jelavic / - / Profimedia

Sve to već odavno stoji u folderu „bivši“. Ipak, jedno ime posebno je interesantno.

Jelena Đoković, Novak Đoković
foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

U vreme dok se još prezivala Ristić, Jelena je volela tenisera Ivana Bjelicu Gileta. Iako su bili kratko u vezi, njegovo ime je nastavilo da se pominje u medijima i mimo rubrika rezervisanih za sport.

Ivan Bjelica
foto: ATA Images

Pre pet godina Ivan je počeo da se zabavlja sa Hristinom Popović. Iako o svom odnosu nikada nisu javno govorili, da je ljubavi došao kraj postalo je jasno 2018. godine, kada je plavokosa glumica izbrisala zajedničke fotografije sa svog Instagram profila.

Mada se, nekoliko meseci kasnije, proneo glas da su Hristina i Ivan probali da pruže drugu šansu svojoj ljubavi, ispostavilo se da od pomirenja nema ništa, pa je svako nastavio svojim putem.

Ko je Ivan Bjelica

Ivan Bjelica je svojevremeno bio perspektivni teniser, koji je stigao do 290. mesta na ATP listi.

Na ITF turnirima osvojio je 12 trofeja, a bio je uspešan i kao dubl igrač. U seniorskoj karijeri odigrao je više od hiljadu mečeva.

Diplomirao je bankarstvo i finansije na Univerzitetu Misisipi, a danas je ugledan trener u Novakovom teniskom centru, te je tako ponovo na neki način u životu bivše devojke, ali i njenog muža.

Kako održava savršenu liniju sa 38 godina

Jelena Đoković je danas napulila 38 godina, ali i dalje oduševljava svet svojom mladolikom pojavom. Iako tvrdi da "lepota nije njena tema", njena neosporna harizma i negovano telo privlače mnogo pažnje gde god se pojavi. Žene širom sveta ne mogu da ne primete kako Jelena Đoković uvek održava svoju vitku figuru.

Jelena Đoković poštuje pravoslavne običaje, vernica je, ali ne znamo da li se pridržava pravila hrišćanskog posta. Ako posti, verovatno joj, kao vegetarijanki nije teško da osmisli kvalitetan jelovnik, a više puta nam je pokazala da se odlično snalazi sa takvim receptima.

Novak Đoković nikad nije krio koliko mu znači vera i koliko mu upravo Bog pomaže da stigne do vrha i pobedi sve.

Jelena je deklarisana veganka godininama se pridržava strogog režima ishrane bez mesa, mleka i šećera.

Namirnica koja je "zadužena" za njenu uvek vitku figuru i fit izgled je kinoa.

Kinoa, poznata kao "zlatno Inka" i "kraljica semenki", ima dugu istoriju i važno mesto u ishrani i kulturi mnogih drevnih civilizacija.

Njena posvećenost zdravom načinu života oduvek je bila deo njenog identiteta. Jelena sebi postavlja za cilj da bude "najzdravija koliko god je to u njenoj moći". Kako bi to postigla, posvetila je mnogo vremena istraživanju i razumevanju principa zdravog života.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs