probajte

OČISTITE I POKRENITE SVOJ ORGANIZAM: Trodnevna dijeta sa pomorandžama koja topi kilograme! (JELOVNIK)

Verovatno ste već čuli da je najefikasnija i najpopularnija dijeta na svetu ona sa pomorandžama i jajima. Možda njihova kombinacija ne zvuči previše primamljivo i ne podstiče apetit, ali ova dijeta bi zaista trebalo da deluje.

Fitnes & Nutricija
Autor:
OČISTITE I POKRENITE SVOJ ORGANIZAM: Trodnevna dijeta sa pomorandžama koja topi kilograme! (JELOVNIK)
Foto: Shutterstock

Stoga ne čudi što su nutricionisti odabrali upravo ovo voće za novu, brzu dijetu. Sa ovom, inače prilično restriktivnom dijetom, koja će sigurno odgovarati svim ljubiteljima pomorandže (jer je ovo voće skoro sve što zaista jedete tokom ta tri dana), gubite i do 1 kg dnevno. Ova dijeta, ili bolje rečeno vid trodnevnog detoksa, prirodno smanjuje masnoće u vašem telu i čisti vašu kožu čineći je blistavom.

Pošto se naša ishrana dosta menja tokom dijete, obično se u tom periodu strogo uzdržavamo od „omraženih“ ugljenih hidrata, zatim gubimo mnogo tečnosti, ali i smanjujemo mišićnu masu. Zbog toga ovako restriktivne dijete neće biti uspešne na duži rok, jer telo neće moći da izdrži toliki napor i kalorijski deficit, ali ovaj trodnevni detoks će osvežiti vaše telo i napuniti ga novom energijom.

Važna napomena je da ova dijeta nije pogodna za one koji nemaju preveliki višak kilograma. Ukoliko spadate u tu kategoriju, a ipak želite da je isprobate, možete to učiniti u nekoj blažoj, prilagođenoj varijanti i uz obaveznu konsultaciju sa nutricionistom ili lekarom.

Tokom ove dijete, prvi jutarnji obrok je uvek isti: jedna pomorandža (ili jedna kruška, breskva, kriška lubenice ili dinje), dva tosta, šoljica kafe ili čaja bez šećera.

Prvi dan

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, kiselo mleko ili jogurt

Večera: dva paradajza ili dva decilitra paradajz pirea, 2 kuvana jaja, mala glavica zelene salate ili krastavca i dva dvopeka

Drugi dan

Ručak: pomorandža, jaje, kiselo mleko, dva tosta

Večera: 125 grama mlevenog junećeg mesa, paradajz ili decilitar paradajz pirea, tost, šolja čaja ili kafe

Treći dan

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, kiselo mleko, mala glavica zelene salate

Večera: 125 grama mlevenog mesa, pomorandže, tost, šolja kafe ili čaja

Da li biste je probali?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs