Zbog gojaznosti koja mu je ugrozila zdravlje, podvrgao se operaciji smanjenja želuca krajem 2019. godine, a onda je počela i dijeta. To je za njega bilo jedino rešenje, jer mu je zbog povrede noge u saobraćajnoj nesreći kretanje bilo znatno otežano.
Poenta ovog načina ishrane nije u brojanju kalorija već u broju obroka. Preporučuje se šest do osam manjih obroka dnevno. Na taj način nikad nećete osetiti glad, a poješćete manje nego inače, što na kraju rezultira gubljenjem kilograma.
Ovaj način ishrane podrazumeva i da se namirnice nakon operacije uvode jedna po jedna, u maloj količini i zasebno.
Na njegovom meniju su visokoproteinske namirnice - meso, riba, jaja, sir, jogurt, mleko u prahu, puter od kikirikija).
Preporučuje se šest do osam manjih obroka dnevno, kao i to da se uvek ima pri ruci neka “grickalica“, kao što su sir, krekeri, jogurt. Prema jelovniku koji Darko poštuje, treba birati namirnice sa manjom količinom vlakana - do 2 grama po obroku), kao što su prerađene žitarice, brašno, pirinač, testenine.
Ne treba piti napitke za vreme obroka, već sačekati 30-60 min, a namirnice koje treba izbegavati su žilava mesa, svež hleb, cela zrna žitarica, voće i povrće sa korom, opnom i semenkama.