ZDRAVO MRŠAVLJENJE

PROVERITE ZAŠTO JE OBRNUTA DIJETA TRENUTNO NAJPOPULARNIJA NA SVETU: Jedete sve, a kilogrami nestaju!

Nećete ni osetiti da ste na dijeti

Fitnes & Nutricija
Autor:
PROVERITE ZAŠTO JE OBRNUTA DIJETA TRENUTNO NAJPOPULARNIJA NA SVETU: Jedete sve, a kilogrami nestaju!
Foto: Shuterstock

Ovaj režim ishrane je osmislila fitnes instruktorka Sofija Alen. Ovako ćete na potpuno prirodan način da izbubite kilograme, da da pritom ne osetite glad ni u jednom trenutku, tvrdi ona.

Trik je u tome da lagano počnete da pravite deficit kalorija. Dakle, prve nedelje smanjite obroke za 200 kalorija, sledeće nedelje za još 200 i tako dok ne dođete do toga da u toku dana unosite 1400 kalorija. Takođe, uvodite i postepeno i fizičku aktivnost.

Ovo je jedini način da kilogrami nestanu, a da ne osetite da ste na dijeti.

Šta kada dostignemo željenu kilažu?

Nakon gubljenja suvišnih kilograma svi strahuju od jo-jo efekta i vraćanja ishrani na koju su navikli. Kako bi kilaža ostala nepromenjena primenite isto pravilo, ali umesto da smanjujete, postepeno povećavajte kalorije. Moći ćete da imate 3 obroka, ali i dezert, a kilogrami se neće vratiti.

"Ideja je u tome da lagano vraćate kalorije u svoj život. Počnite sa 100-200, ako ste unosili 1.400 kalorija do sada, prve nedelje unesite 1.600, pa sledeće 1.700 i tako postepeno povećavajte broj kalorija, sve dok ne dođete do 2000 kalorija dnevno, koliko je preporučeno za žene", rekla je ona.

"Svake nedelje, ješćete sve više. I dalje ćete biti u deficitu kalorija, ali ćete postepeno navikavati telo na normalniju ishranu. U kombinaciji sa redovnom fizičkom aktivnošću ovo će vas pripremiti za pravilniji režim ishrane i omogućiti da zadržite rezultate", rekla je ona.

10 NAJPOZNATIJIH DIJETA NA SVETU: Prednosti i mane, ko sme da ih primenjuje i na koji način!

Salo, salo na stomaku, Dijeta
foto: Shutterstock

Sofijin predlog jelovnika izgleda ovako:

Doručak: Kafa, omlet od belanaca i povrća, avokado

Ručak: Salata od piletine, bundeve, semenki bundeve, raštana i šargarepe

Večera: Mlevena govedina sa meksičkim začinima, tikvicama, pečurkama i biljnim sirom, poslužena u kukuruznoj tortilji

Desert: Palačinka od belanceta sa bananom, cimetom i bobičastim voćem

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs