PRAVILAN IZBOR DAJE REZULTATE

Za 19 dana 5 kg manje bez odricanja: Uz ovaj jelovnik iz izolacije ćete izaći sa telom top modela!

Plan je vrlo jednostavan, a rezultati neće izostati

Fitnes & Nutricija
Autor:
Za 19 dana 5 kg manje bez odricanja: Uz ovaj jelovnik iz izolacije ćete izaći sa telom top modela!
Foto: Shutterstock

Ovaj plan ishrane kreirao je fitnes instruktor Džordž Kruz koji je velikim delom zaslužan za dobar izgled Kim Kardašijan i Dženifer Lopez.

Ovaj plan mršavljenja se temelji na konceptu povremenog ili isprekidanog posta, što znači da je dopušteno jesti i piti samo u određenom vremenskom okviru, u ovom slučaju reč je o kontinuiranih osam sati u okviru kojih je dozvoljeno imati obroke i 16 sati potpunog odricanja od hrane. Sam plan ishrane traje tačno 19 dana.

Zašto baš 19 dana?

To je sasvim dovoljno vremena da vidite prve rezultate. Povremeni post nije delotvoran, da bi se kilogrami istopili potreban je kontinuitet od 19 dana.

U ovom vremenskom okviru telo će se navići na novi režim, a s obzirom na promenu dosadašnjih navika, salo će početi da se topi.

Koliko je delotvorno?

Svi koji su držali ovu dijetu su u proseku jeli oko 350 kalorija manje nego inače, a osim izgubljenih kilograma, nivo krvnog pritiska je regulisan.

Plan se sprovodi kroz dve zone:

Vaši dani će biti podijeljeni u dva dela, koje Džordž naziva plavom i crvenom zonom.

Plava zona

To je period od osam sati u svakom danu tokom kojeg možete jesti. Najbolje bi bilo da ovaj deo svakog dana započnete oko 8 ili 9 sati, jer su naša tela u jutarnjim satima osetljivija na insulin. Ako većinu dnevnih kalorija unesete u organizam pre 14 časova, izgubićete više telesne težine.

Crvena zona

To je period od 16 sati tokom kojih ne jedete, dozvoljeni su samo voda i čajevi. Dobar deo tog vremena ćete ionako provesti spavajući, pa vam neće teško pasti.

Kako izgleda jelovnik?

Ne postoji striktan jelovnik koji morate da pratite, ali svakako morate birati zdravije namirnice i one sa manje kalorija.

Neka od njegovih omiljenih jela koje svakako preporučuje su grčka salata, pica sa pečurkama, piletina s indijskim orahom i povrćem.

Svaki obrok treba da se sastoji od 50 posto zdravih masnoća poput onih iz maslinovog ulja, oraha ili avokada, 30 posto ugljenih hidrata iz povrća i žitarica i 20 posto proteina iz piletine, jaja, lososa i drugih nemasnih namirnica bogatih hranjivim materijama.

Namirnice koje treba izbegavati:

Zabranjeno je sve ono što je i inače na lošem glasu, poput šećera, prerađevina i hrane bogate zasićenim mastima.

Ne zaboravite da se hidrirate u dovoljnoj meri, jer je dovoljan unos tečnosti od izuzetne važnosti za proces mršavljenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs