ZDRAVLJE

Dijeta dr Ivanoviča topi kilograme bez ikakvih odricanja: Evo zašto je ovaj način ishrane trenutno najpopularniji!

Dijeta doktora Ivanoviča skida 10 kg za mesec dana bez velikih odricanja i osećaja gladi

Fitnes & Nutricija
18:27h Autor:
Dijeta dr Ivanoviča topi kilograme bez ikakvih odricanja: Evo zašto je ovaj način ishrane trenutno najpopularniji!
Foto: Shutterstock

Doktor Vladimir Ivanovič kreirao je dijetu koja je za kratko vreme postala jedna od najpopularnijih. Rezultati koji se postižu su odlični, kažu oni koji su isprobali ovaj režim ishrane.

Ono što ovu dijetu izdvaja od ostalih je to što se kilogrami gube na potpuno prirodan i bezbedan način, bez osećaja gladi i bez jo-jo efekta. Kilogrami koji se izgube se neće vratiti čim prekinete ovaj režim.

Pravila dijete

Tokom ovog režima telo će dobiti sve potrebne materije za pravilno funkcionisanje. Unos ugljenih hidrata i masti je ograničen, pa iz ishrane treba potpuno izbaciti konzerviranu hranu, slatkiše, kao i neke žitarice, skrob i proizvode od brašna, testenine, hleb, krompir i mahunarke.

Voće sa visoki udelom šećera poput banana, grožđa, dinje, kajsije i smokve nisu poželjne. Margarin i svi mlečni proizvodi su zabranjeni, osim kefira.

Na meniju ove dijete se nalaze uglavnom supe, nemasne sorte mesa i ribe, jaja i vlakna koja se uglavnom nalaze u povrću. Od voća možete jesti jabuke i citruse.

Kada unosite ograničenu grupu namirnica, brojanje kalorija nije neophodna. Jedite dok ne osetite da ste siti, ali ni ne preterujte, osnovno je prvilo ove dijete.

Supe jedite bez ikakvih dodataka, uz glavno jelo ne dodajte hleb ili krompir, a pića neka budu bez šećera. Jedini izvor slatkog može biti stevija.

Glavna prednost Ivanovičeve dijete je jednostavnost. Sva jela su lagana za pripremu i ne zahtevaju velike finansijske troškove i gubljenje vremena.

Primer jelovnika:

Doručak može biti: Kefir, kuvano meso ili omlet. Pored toga u obzir dolazi i nezaslađena kafa ili čaj.

Ručak: supa, riba ili piletina, salata od zelenog povrća, kompot bez šećera.

Večera: porcija ribe ili mesa i kefir

Užina: povrće ili voće po izboru

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs