Rak je bolest koja u poslednje vreme najviše donosi smrtnih slučajeva. Iako se svake godine troše milijarde dolara na visokotehnička istraživanja, čini se da jednostavno nismo u stanju da otkrijemo lek za ovu bolest.
Često razmišljamo o tome šta treba isključiti iz ishrane da bismo sprečili razvoj raka: rafinirani šećer, prerađenu hranu i td.
To je tačno, ali možda bi trebalo još nešto da uradimo. Šta ako bismo u ishranu dodali neku hranu koja je u stanju da uništi rak?
Otac moderne medicine Hipokrat je rekao: "Neka hrana bude vaš lek, a lek - hrana."
Imao je na umu prirodne sile koje su skrivene u ćelijama žive hrane koja nam može pružiti maksimalnu količinu hranljivih materija i pobediti rak.
U 90 do 95% svih slučajeva, kancer je uzrokovan uslovima životne sredine, a ne genetikom. Među njima je 30 do 35% posledica nepravilne ishrane.
Majka priroda nam je podarila niz alkalnih proizvoda koji imaju sposobnost da zaustave stvaranje malignih ćelija.
Ovo su neke od namirnica zbog kojih rak gladuje i ne može da napreduje:
- Jabuke (kisela sorta)
- Borovnice
- Brusnice
- Paradajz
- Kiseli kupus
- Beli luk
- Bosiljak
- Crni luk
- Majčina dušica
- Džumbir
- Karfiol
- Sirova šargarepa (sok od šargarepe)
- Brokoli
- Kupus
- Kelj
- Limun
- Grejpfrut
- Lan
- Pasulj
- Spanać
- Biber
- Seme bundeve
- Mahunarke
- Maslinovo ulje
- Šitaki pečurke
- Orasi
- Bademi
- Avokado
- Korijander
- Laneno ulje
- Morska so
- Spirulina
- Ulje crnog kumina.
Obavezno je isključiti meso, mlečne proizvode, proizvode koji sadrže šećer, slatko voće, proizvodi sa visokim glikemijskim indeksom (testenina, beli hleb, pirinač i td.)
Istraživači raka veruju da ograničenje kalorija ima presudan značaj za izlečenje. Suprotno tome, gojaznost ili višak kalorija dovodi do ubrzane deobe i rasta ćelija.