Svi znamo da je doručak najvažniji obrok jer nam daje energiju za sve aktivnosti koje ćemo obaviti tokom dana.
Ljudi koji održavaju zdravu težinu bez dijeta i odricanja, upravo za doručak biraju određene namirnice.
Finski naučnici iz VTI Technical Reaserch Centra proučavali su prehrambene navike 147 zdravih osoba sa zdravom kilažom tokom četiri meseca i došli do otkrića da dan započinju ovako: 51 odsto ispitanika za doručak jede voće, 41 odsto njih konzumira mlečne proizvode, dok 33 odsto bira žitarice.
Nutricionista otkriva: Jedite jaja za doručak na ovaj način, bićete siti i vitki!

Iako se hleb i pekarski proizvodi smatraju izvorom nepotrebnih kalorija, čak 32 odsto ispitanika započinje svoj dan ovom vrstom hrane.

Samo 26 odsto ispitanika priznalo da uz doručak obavezno pije kafu, dok ostatak (74 odsto) ide na posao i obavlja obaveze bez kofeinske pomoći.
"Umesto ograničavanja ishrane i izbegavanja omiljene hrane, gojaznost može da se spreči ako naučimo da slušamo svoj organizam, te prednost damo kvalitetu, a na kvantitetu obroka", kaže autor istraživanja Ana-Lena Vuorinen.
Zlatno mleko koje čini čuda: Pobljšava probavu, sprečava upale i pomaže kod mršavljenja! (RECEPT)