Pravila ishrane

Izazivaju nadustost i bolove u stomaku: Ove namirnice nikako ne smete da kombinujete!

Ove namirnice ne biste smeli da kombinujete, jer mogu da naškode zdravlju

Nutricija
20:38h Autor:
Foto: Shutterstock

Ovako iskombinovana hrana može da izazove probavne tegobe, a posebno bi osobe sa osetljivim stomakom trebalo da ih izbegavaju.

 

Voće sa ostalom hranom

 

Voće je najbolji izvor vitamina i antioksidanata, ali ono sadrži i kiseline koje uzrokuju fermentaciju u želucu, pa to dovodi do usporavanja varenja druge hrane. Pored toga voće uzrokuje i nadimanje. Da bi ste izbegli negativan uticaj voća najbolje ga je konzumirati na prazan želudac.

 

 

Recite zbogom bolovima u leđima: Na ovaj način se efikasno oslobodite svih tegoba!

 

 

Meso, riba i mlečni proizvodi

 

Još jedna kombinacija koja je često prisutna na ovdašnjim trpezama. Ono što je ovde loše je to što ova kombinacija vrlo loše utiče na sistem za varenje. Ako želite da telo iskoristi sve hranljive sastojke iz mesa i mlečnih proizvoda, onda je najbolje iste jesti odvojeno.

 

Dakle meso treba jesti u kombinaciji sa povrćem. Takođe važi i za mlečne proizvode poput sira, kajmaka, pavlake. Ove namirnice je najbolje konzumirati sa povrćem.

 

Meso i krompir

 

Ovo je već tipična kombinacija na ovim prostorima koja se nikako ne preporučuje. Proteini iz mesa se vare u želucu, dok se skrob iz krompira vari u tankom crevu. Dokazano je da ova kombinacija usporava metabolizam, što za posledicu ima ubrzano gojenje.

 

 

Sezonski afektivni poremećaj: Psiholozi otkrivaju zašto avgust može biti poguban za psihu!

 

 

Mleko i bilo šta drugo

 

Mnogima je teško da prihvate činjenicu da je mleko obrok sam za sebe i da ga ne treba mešati sa drugim namirnicama. Razlog ovome je što je varenje mleka vrlo složeno. Jedina preporučljiva stvar koju možete kombinovati sa mlekom jeste med, jer zajedno mogu povoljno da deluju na mikrobe.

 

 

90. se vraćaju u velikom stilu: Ovaj način šminkanja usana je ponovo u trendu!

 

 

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...