DETALJAN PLAN KOJI UKLANJA 80 % CELULITA ZA SAMO MESEC DANA: Pridržavajte se ovih 8 koraka i rezultat će vas ODUŠEVITI

Plan kojim ćete ukloniti 80% celulita za mesec dana

Nega
13:34h Autor:
DETALJAN PLAN KOJI UKLANJA 80 % CELULITA ZA SAMO MESEC DANA: Pridržavajte se ovih 8 koraka i rezultat će vas ODUŠEVITI
Plan za rešavanje celulita za mesec dana, Foto: Rachid Ait / Pacific coast news / Profimedia

Celulit nosi "titulu" glavnog neprijatelja ženske lepote već decenijama, mada ćete mnogo puta čuti komentare pripadnika jačeg pola da ga ni ne primećuju. Međutim, kako se dame trude da što bolje izgledu, uvek su u potrazi za nekim novim efikasnim oružjem za borbu sa ovim upornim protivnikom. Međutim, vrlo je važno istaknuti činjenicu da pojvala celulite nije samo estetski porblem, već i zdravstveni, posebnu ako ga imate u velikim količinama, te je veoma bitno da se u tim slučajevima javite i lekaru.

celulit
foto: Shutterstock

Kako bismo vam olakšali večito nadmetanja sa poznatim suparnikom, donosimo vam plan koji će vam umnogome pomoći. Posle samo mesec dana disciplinovanog obavljanja svakog koraka ćete primetiti neverovatne rezultate - gotovo 80 % celulita će se umanjiti. Naglašavamo da je potrebno da izdvojite svakoga dana oko sat vremena za čitavu proceduru za najefikasniji ishod.

Dženifer Lopez
foto: Profimedia

1. Vodite računa koju hranu i piće unosti u organizam

Bitno je da u vašem jelovniku bude što više belančevina, vlakana, složenih ugljenih hidrata, hrane bogate polinenasićenim masnim kiselinama. Izbegavajte brzu hranu, testa, slatkiše, previše začinjenu jela, alkohol, gazirane sokove.

Čaj, Čaj od đumbira, Đumbir, Med
foto: Shutterstock

Namirnice koje su odlčni saveznici su:

  • đumbir
  • grejpfrut
  • seme suncokreta
  • masna riba
  • maslinovo ulje
  • kupus
  • banane
  • ovsena kaša
  • avokado
  • jaja

2. Hidratacija organizma - presudna stvar

Izuzetno je važno da unosite dovoljno količnine vode, koja zavisi od vaše težine, pola, fizičke aktivnosti, godina. Najčešće se preporučuje da se popuje oko 2 l tečnosti, jer je potrebna za stvaranje limfe.

Zapravo, jedna od glavnih uzroka nastanka celulita je poremećaj limfne drenaže.

Celulit
foto: Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

3. Ubrzavanje metabolizma

Mnogi nutricionisti smatraju đumbir odličnim sredstvom za smanivanje težine, budući da on uklanja otoke i pomaže lučenju viška tečnosti iz organizma. Limun stimuliše rad bubrega, ubrzava lučenje toksina i reguliše varenje.

4. Konzumiranje maslinovog ili ribljeg ulja svakog jutra

Bogati su nezasićenim masnim kiselinama, koje pomažu u regulisanju metabolizma masnoća, hidriraju kožu i daju joj čvrstinu. I dok se prepourčuje da se svakoga jutra uzme kafena kašičica masilinovog ulja, riblje se uzima nekoliko puta godišnje.

Vežbanje, Vežbe, Trening
foto: Shutterstock

5. Redovan trening 4 do 5 puta nedeljno

Idealna kombinacija da se što pre otarasite celulita je zdrava ishrana i redovna fizička aktivnost. Na primer, odličan je program je ABL, koji uključuje kardio vežbe i vežbe snage, a utiču na stomak, zadnjicu i butine. Takođe, i kod kuće možete odraditi fenomenalan trening, a bezbroj videa na tu temu vrlo lako pronađite na YouTube-u. Bilo bi dobro da dva dana trenirate, pa jedan da napravite pauzu.

Celulit
foto: Manuele Mangiarotti / ipa-agency / PA Images / Profimedia

6. Kontrastni tuš uz masažu

Navucite rukavicu za masažu i za vreme tuširanja ili kupanja u kadi trljajte se kružnim pokretima, kao na slici. Počnite od stopala i nastavite naviše, preko butina, do bokova i zadnjice. Zatim masirajte ruke, od zglobova ka ramenima, a onda pređite na stomak, grudi i leđa. Takođe se možete masirati nasuvo, specijalnom četkom za masažu.

Svakodnevni kontrastni tuš poboljšava cirkulaciju krvi, što pomaže da površina kože postane glatka. Prvih nekoliko puta bolje da se tuširate toplom i mlakom vodom, a kasnije postepeno povećavajte razliku u temperaturi. Osim toga, vrlo je korisna i sauna.

Kako se pravilno koristi kontrastni tuš?

  • Počnite toplom vodom.
  • Postepeno povećajte temperaturu vode do vruće, kojom ćete se tuširati 30-90 sekundi.
  • Naglo prebacite na hladnu i tuširajte se narednih 30-90 sekundi.
  • Naizmenično se tuširajte toplom i hladnom vodom 3-5 puta.
  • Uvek završite hladnom vodom
tuširanje
foto: Shutterstock

7. Prirodni pilig 2 puta u toku sedmice

Pilingom poboljšavate cirkulaciju u potkožnom sloju. Uz to, koža vam postaje glatna i meka. Napravite ga od namirnica koje već imate u kuhinji, a neki od omiljnih mnogim damama je onaj od kafe. Potrebna vam je šolja mlevene kafe ili osušenog soca. Pomešajte ga sa istom količinom soli (ili šećera) i nekoliko kapi maslinovog ulja.

piling od kafe
foto: Shutterstock

8. Morska so

Dodajte u vodu 200-500 grama morske soli – što više, to je efekat jači. Vodite računa, jer topla kupka ne bi trebalo da prelazi 37 °С. Najbolje bi bilo da u nju potomite samo noge, tako da vam voda ne dopire više od struka.

I obavezno napravite fotku pre samog procesa, jer nećete moći da verujete kakve su sve promene moguće za svega 30 dana!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs