wow!

GODINU DANA NISAM PRALA KOSU TEČNIM ŠAMPONOM I SVI MISLE DA IMAM NADOGRADNJU: 2 proizvoda za BRZI RAST su me oduševila

Novinarka je otkrila fenomenalan trik sa brzi rast kose, a iz iskustva tvrdi da je joj je postala mnogo gušća i zadivljujuće svilenkasta.

Nega
00:07h Autor:
GODINU DANA NISAM PRALA KOSU TEČNIM ŠAMPONOM I SVI MISLE DA IMAM NADOGRADNJU: 2 proizvoda za BRZI RAST su me oduševila
Trik novinarke za brži rast kose, Foto: Printscreen Instagram - jordieparkerr

Novinarka Džrodan Parker Erb je godinu dana koristila čvrti šampon i regenerator umesto tečnih proizvoda, ne sluteći kakve će efekte to imati na njenu kosu. Rezultat ju je ostavio bez daha, a celo njeno iskustvo vam prenosimo u celosti.

„Pre nešto više od godinu dana prestala sam da koristim tečni šampon i balzam i prešla sam na čvrste šampone i regeneratore. U decembru mi je drugarica koju nisam videla mesecima uputila jedan od najvećih komplimenata koje sam ikada dobila: ‘Da li je tvoja kosa prava?’

Kao neko kome je kosa rasla brzinom puža, bilo je uzbudljivo da me pitaju da li nosim ekstenzije. Ne samo da je to bila moja prava kosa, već je bila takva zbog dva proizvoda koja su postala moj sveti gral: čvrsti šampon i regenerator.

Nevoljno sam isprobala čvrste proizvode dok sam bila u poseti mojoj mami, koja je postala prava ekspertkinja za njih, nakon što ih je dobila kao božićni poklon od moje bake. Sada se nas tri kunemo u čvrste proizvode, uprkos tome što svaka od nas ima različite tipove kose.

Tokom cele 2020. i 2021. godine, nosila sam bob frizuru. Tek sredinom 2021. godine donela sam odluku da puštam kosu, a nekoliko meseci nakon toga prešla sam na čvrsti šampon. Na moje iznenađenje, prilično sam brzo primetila razliku na kosi.

Sada, ispravljena, kosa mi je do laktova — rast koji pripisujem, barem delimično, korišćenju suvog šampona i regeneratora. Takođe mislim da mi je kosa gušća i svilenkastija nego što je ikada bila. Izbegavanje hemikalija mi nikada nije bio prioritet i uvek sam samo kupovala najjeftinije proizvode za pranje kose koje sam mogla da nađem u marketu.

Ali otkako sam kupila čvrste proizvode prvi put prošle godine, naučila sam više o parabenima — veštačkim hemikalijama koje se često nalaze u kozmetici — i promenila sam svoju perspektivu o tome šta tražim u proizvodima za kosu.

Pokušavam da perem kosu samo dva puta nedeljno, što znači da moram da ih kupujem samo na svakih šest ili sedam meseci — mnogo ređe nego kada sam koristila šampone i balzame u plastičnim flašama. Jedini problem je u tome što kada dođe do poslednjih nekoliko nedelja, čvrsti šamponi se raspadaju na sve manje i manje delove, što ih čini teškim, a na kraju i nemogućim za upotrebu.

Čvrsti šampon i regenerator možda nisu za svakoga, ali ne mislim da ću se ikada vratiti na tečne proizvode“, bila je jasna novinarka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs