3 GREŠKE KOJE ŽENA PREKO 50 GODINA SEBI NE TREBA DA DOPUSTI: Ako ih izbegne može uvek izgledati mladoliko i prefinjeno

Veruje se da 3 greške žena preko 50 godina sebi nikako ne treba da dopusti, a ako ih izbegne izgledaće mladoliko i prefinjeno.

Nega
Autor:
3 GREŠKE KOJE ŽENA PREKO 50 GODINA SEBI NE TREBA DA DOPUSTI: Ako ih izbegne može uvek izgledati mladoliko i prefinjeno
3 greške koje žena preko 50 godina sebi ne treba da dopusti, Foto: Profimedia

Kada pređu 50 godina, mnoge žene često prave razne greške u želji da se podmlade. Međutim, treba napomenuti da svaka žena treba da bude svesna svoje lepote i snage koju poseduje, te da bude ponosna na svoje godine.

Svaka godina, svaka bora ima svoju priču i svaka žena treba da zna da je posebna na svoj način. Što se izgleda tiče, neki trikovi mogu doprineti da žena izgleda mlađe, a pojedine greške treba vešto izbegavati kako ne bo došlo do kontra efekta.

1. Stil oblačenja

Kraljica Leticija
foto: Profimedia

Stil oblačenja može mnogo da utiče na to kako će bilo ko od nas izgledati, a osim toga, određeni odevni komadi mogu učiniti da igledamo starije ili mlađe. Mnoge starije dame upadaju u zamku, te neretko nose stvari koje više priliče mlađim devojkama, a to je velika greška.

Modni stručnjaci izneli su spisak modnih komada na koje svaka žena koja je prešla pedesetu treba da zaboravi, kako ne bi izgledala vulgarno i jeftino, a ceo spisak možete pogledati OVDE.

2. Frizura

kris džener
foto: Profimedia

Osim što s godinama naša kosa počinje da sedi, starenje može uticati na kosu na više načina. Od proređivanja do suvoće, načini na koje se naša kosa nosi sa starenjem znače da ćemo s vremenom možda morati da promenimo rutinu. Frizura koju nosimo može odigrati ključnu ulogu. Stručnjaci su otkrili zbog čega žene nakon 50. ne treba da nose dugu kosu, a umesto duge kose savetuju kraću kosu koju možemo stilizovati na veoma moderne načine.

3. Šminka

Kraljica Ranija
foto: Profimedia

Jaka šminka je detalj kojem pribegavaju mnoge žene posle pedesete – stavljaju previše šminke, posebno pudera koji ne odgovara boji njihovog tena i često dobijaju šaragarepa narandžast ton, oči iscrtavaju tamnom olovkom, nose jake, tamne karmine...

Sve to dodaje godine, ističe bore, svaku naduvenost i nepravilnost. Diskretna, kvalitetna šminka u zrelim godinama je ipak mnogo bolji izbor jer lice s njom izgleda svežije, a samim tim i mlađe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs