KADA PREĐE 50. ŽENA TREBA DA ZABORAVI NA OVAKAV STIL OBLAČENJA? Modni stručnjaci tvrde da izgleda degutantno i jeftino

Prema modnim stručnjacima, žene preko 50 godina ne treba da oblače određene stvari.

Moda
14:17h Autor:
KADA PREĐE 50. ŽENA TREBA DA ZABORAVI NA OVAKAV STIL OBLAČENJA? Modni stručnjaci tvrde da izgleda degutantno i jeftino
Kako žene preko 50 godina ne treba da se oblače, Foto: Profimedia

Jedna od najstrožih modnih kritičarki, Ana Vintur izdvojila je jedno modno pravilo kojeg bi trebalo da se držimo ako želimo izgledati otmeno, a koje mnoge žene krše.

Mlađim, neiskusnim devojkama koje tragaju za svojim stilom, modne greške se uvek praštaju. Međutim, čini se da se starijim ženama, posebno onim koje su prešle 50 godina svaka sitnica zamera.

Modni stručnjaci izneli su spisak modnih komada na koje svaka žena koja je prešla pedesetu treba da zaboravi. Pa hajde da vidimo šta je na spisku.

Prozirna odeća

Karuči Tan
Karuči Tanfoto: Pichichipixx / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kako dizajneri kažu, prozirna odeća je namenjena mlađoj populaciji. Žene u zrelim godinama u ovakvim komadima izgledaju isuviše vulgarno. Ono što oni navode kao alternativu su komadi sa delovima koji su od čipke ili sličnog prozirnog materijala kao što su suknje sa čipkanim delovima, maksi suknja sa jednim prozirnim delom, bluza sa čipkastim rukavima i slično.

Kratke majice

Nijedna žena ne bi smela sebi da dozvoli ovakav komad odeće, ma koliko dobro izgledala. Kratke majice koje otkrivaju stomak su namenjene mlađim devojkama. Strukirana majica je daleko bolji izbor u ovom slučaju.

Uske i iscepane farmerke

Ženama u 50-im bolje pristaju ženstveniji modeli farmerki, kao što su pantalone dubokog kroja ili klasične pantalone sa ravnim ili malo širim nogavicama koje odlično idu uz štikle baš kao na fotografiji ispod:

Previše nakita

Kako mnogi stilisti kažu, ne sme se preterivati sa nakitom posle 50. jer tada treba da vlada umerenost, a gomilanje može samo da vam doda godine, piše Krstarica.

Da li biste nešto dodale ili oduzele sa ovog spiska? Da li moda zna za godine ili je dozvoljeno sve ono što vam se dopada, ma koliko dizajneri govorili da ne priliči vašim godinama?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs