SAZNAJTE VIŠE

IZGLED DIŽU NA VIŠI NIVO, U NJIMA SVAKA ŽENA IZGLEDA KAO DA PLIVA U LOVI: 6 pari obuće koje mora da ima SVAKA OD NAS

Kada je u pitanju garderoba, ne postoji ništa tako razočaravajuće kao kombinovanje savršenog autfita samo da biste otkrili da vam nedostaje jedan ključni sastojak: idealna cipela.

Moda
Autor:
IZGLED DIŽU NA VIŠI NIVO, U NJIMA SVAKA ŽENA IZGLEDA KAO DA PLIVA U LOVI: 6 pari obuće koje mora da ima SVAKA OD NAS
6 pari obuće koje svaka žena mora da ima, Foto: Shutterstock

Bez obzira da li su lakirane mokasine ili štikle sa kaiševima, obuća zaista može učiniti (ili razbiti) izgled. Zato smo listu suzili na šest ključnih stilova – pouzdanih para obuće bez kojih nikada više nećete moći da zamislite svoj život.

Keri Bredšo
foto: Profimedia

Iako osnovna lista cipela može varirati u zavisnosti od ličnog stila, urednici Voga se slažu da ćete donje kategorije cipela nositi, bukvalno i metaforički, svuda. Od ležernih i hladnih do uzvišenih i elegantnih, ovi stilovi su neophodni kako za žene koje obožavaju da troše novac na cipele, tako i za one koji preferiraju minimalističku obuću.

Za kraj, naravno tu su i neizbežne patike. Trendovi ulične mode značajno su proširili naše opcije patika, pa smo spisak suzili na samo nekoliko favorita.

Negde u sredini su baletanke — bezvremenski izgled koji je Koko Šanel slavno uvela u svoju kolekciju 1959. godine Od tada, ovaj stil je simbol elegancije. A na drugom kraju spektra su sandale i štikle - cipele koje nosite za večeru i ples, par Pepeljuga, ako hoćete.

Baletanke

Iako su na par godine ostavljene po strane, ovaj klasičan par se vraća ovog proleća vraća na velika vrata. Nosite ih na nešto kraće pantalone ili farmerice i nikada nećete izgledati starije s obzirom da je to najveći problem onih koji ih do sada nisu nikada prihvatili.

Patike

Bez obzira da li više volite bele patike ili one malo više trendi, jedan par patika koji se lako uklapa sa ležernijim stilom ali i onim sportskim su ovi retro modeli do kojih je teško i doći koliko su popularne.

Mokasine

One zaista nikada ne izlaze iz mode. Setre Olsen ih bolje danas nose nego bilo ko i one su nam poslužile kao inspiracija na koje sve načine ova klasična cipela može i danas izgledati neverovatno šik i otmeno.

Ravne čizme

Ako postoji jedna vrsta cipela u kojoj ćete sigurno nositi godinama, to je ravna čizma. Od rane jeseni do kasnog proleća, ova cipela će služiti kao ključna komponenta u vašoj odeći. Bilo da volite čizme za jahanje ili one sa nešto jačim đonom, nikada nećete omanuti ako jedan takav par nabavite za sebe.

Salonke

Elegantne salonke ili sandale su neizbežne u ormanu svale žene. Pravi par potpetica sa kaišićima ili pripijenim prstima daju moć da se osećate kao da ste na vrhu sveta.

Ravne sandale

Toplije temperature zahtevaju lagane sandale, a sa ovakvim modelima nema greške. One sew mogu nositi i po gradu i na moru, od jutra do večeri.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs