Vežbe su lek za sve

Lenja creva se mogu izlečiti sa ovih 5 vežbi! Rezultat: Odlično varenje, mršaviji izgled, eliminacija bola!

Izvodite ih svakog dana

Medicina
Autor:
Lenja creva se mogu izlečiti sa ovih 5 vežbi! Rezultat: Odlično varenje, mršaviji izgled, eliminacija bola!
Foto: Shutterstock

Vežbanje definitivno može da izleči sve, pa čak i lenja creva!

Ako svakog dana budete radili sledećih 5 vežbi, izlečićete lenja creva, a rezultat je normalan rad sistema za varenje, eliminacija bola, i nadutosti, mršaviji izgled i sprečanje zatvora!

1. Rotacija nogu

Lezite na pod. Torzo i glava su nepokretni. Podignite levu nogu (ne sme biti savijena) koliko god možete, a da vam je prijatno, i izvodite kružne pokrete s leva na desno deset puta, a zatim s desna na levo takođe 10 puta. Ponovite sa drugom nogom. Spustite noge dole i odmorite, a zatim podignite obe noge istovremeno i radite kružne pokrete po deset puta u oba smera.

Što su noge više podignute, lakše je izvesti vežbu. Ako želite da usput ojačate trbušnjake, neka noge budu podignute maksimalno pod uglom od 45 stepeni.

2. "Vožnja bicikla"

Sećate se ove vežbe iz detinjstva. Tada nam je to bila igra, ali sada može da nam bude lek. "Vozite bicikl" u vazduhu, tako što ćete deset puta "okrenuti pedale" ka napred i deset puta "u rikverc." Vežba se izvodi sa jednom nogom, prvo jedna, a zatim druga, pa se onda "vozi" sa obe noge. Sva ponavljanja izvode se deset puta.

Ako prilikom ove vežbe osećate bol ili jaku nelagodu, prekinite sa izvođenjem.

3. Zaključana stopala

Ova vežba stimuliše sve sisteme i organe abdomena. Osim kod lošeg varenja i lenjih creva, pomoći će vam i da se oslobodite gasova.

Podignite nogu savijenu u kolenu i pokušajte da butinu prilepite za grudi. Možete koleno povući rukama ka sebi. Duboko udahnite i izdahnite. Tokom izdaha zadržite dah i tada podignite glavu tako da vam nos dodirne koleno (ako možete). Uradite deset ponavljanja za svaku nogu. Sada spojite noge i sa oba kolena pokušajte da dodirnete grudi. Uradite deset ponavljanja.

4. "Sporedne staze"

Napomena: Ovu vežbu ne smeju da rade ljudi sa povredama ili bolestima kičme.

  • Savijte noge u kolenima i privucite grudima. Savijte laktove, isprepletite prste i stavite ih iza glave (kao kad se rade trbušnjaci). Laktove držite čvrsto zalepljene za pod. Noge okrećite udesno i ulevo po deset puta.
  • Savijte noge u kolenima, i "zagrlite" - pomoću obe ruke ih privucite ga grudima. zatim se ljuljajte napred nazad po deset puta u oba smera.

5. "Veslač u čamcu"

Tokom udaha, odignite glavu, deo torza, ruke i noge (ispružene) od poda ne više od 30 cm. Zadržite koliko god možete, a zatim se uz izdah spustite na pod u početni položaj. Ponovite 5 puta. Dobro je raditi zadržaj dok mišići ne počnu da se tresu.

Napomena: Sve vežbe izvode se ležeći. Ne sme doći do bola; u tom slučaju prekinite. Posle svake vežbe lezite i odmarajte dok se ne uspostavi normalno disanje.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs