DREVNA MEDICINA

Efikasna zaštita u vreme pandemije: Eterična ulja mogu da oteraju virus i očiste pluća ako ih koristite na ovaj način!

Moć eteričnih ulja je od davnina poznata

Medicina
18:12h Autor:
Efikasna zaštita u vreme pandemije: Eterična ulja mogu da oteraju virus i očiste pluća ako ih koristite na ovaj način!
Foto: Shutterstock

Kako biste se zaštitili od bilo kog virusa, morate ojačati imunitet i spovesti sve preventivne mere. Tretman eteričnim uljima su dobar način da se zaštitite u ovom periodu. Od davnina se koriste u mnogim kulturama i njihova pozitivna svojstva su u velikom broju slučajeva potvrđena.

Pre nego što počnemo, moramo da naglasimo da ova ulja nisu zamena za lekove, već da mogu da posluže kao prevencija koja će umanjiti mogućnost da virus zarazi vaše telo. Ne preporučuju se trudnicama i deci koja imaju manje od 12 godina.

Benefiti eteričnih ulja:

Upotrebom ćete ojačati imunološki sistem i zaštiti se od virusa, ali i pročistiti disajne puteve. Osim toga pozitivan efekat mogu imati i na opuštanje mišića.

Koja ulja su najbolja?

Prvo na spisku nalazi se ulje karanfilića zbog sadržaja aktivnih materije koje imaju antiseptička, protivupalna, antibakterijska i antivirusna svojstva.

Odlično je i ulje čajevca koje je jedinstveno po svojim svojstvima. Efikasan je protiv gljivica i bakterija, a uz to je odličan antiseptik. Supstanca sprečava ulazak virusa u organizam i jača imuni sistem do maksimuma.

Ovo ulje se može uzimati i oralno, ali samo ako je razblaženo. Možete dodati i jednu kap u neko biljno ulje poput maslinovog, suncokretovog ili lanenog, a može se konzumirati i sa medom. U svakom slučaju pre takve primene dobro pročitajte deklaraciju i uputstva proizvođača.

Sve benefite koje imaju po zdravlje ćete najbolje dobiti ukoliko ih koristite za inhalaciju. Dovoljno je da dodate par kapi u proklučalu vodu, prekrijete glavu peškirom i duboko dišete.

Isparenje će pomoći u eliminisanju bakterija i virusa, ali i u pročišćavanju bronhija.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs