ISTRAŽIVANJE DOKAZALO

Savet dr Frenklina svi moraju dobro da upamte: Kad odbacite ovu naviku, smanjili ste rizik od infarkta za 50 posto!

Ovaj dragoceni savet bi svako trebao ozbiljno da shvati

Medicina
Autor:
Savet dr Frenklina svi moraju dobro da upamte: Kad odbacite ovu naviku, smanjili ste rizik od infarkta za 50 posto!
Foto: Shutterstock

Infarkt je sve učestaliji u poslednjih nekoliko godina. Upravo je on uzrok smrti kod velikog broja ljudi, a njemu se zdravim navikama može stati na kraj.

Američko udruženje za zdravlje srca na čelu sa doktorom Berijem Frenklinom je sprovelo istaraživanje koje je pokazalo da uvođenje umerene fizičke aktivnosti može da snizi nastanak infarkta i rizik od dobijanja srčanih oboljenja za čak 50 posto.

Međutim i ovde treba biti oprezan, ni preterano naprezanje neće učiniti ništa dobro telu. Kada čuju ovaj savet, ljudi obično krenu sa jakim tempom misleći da što više napora ulože, to će rezultati biti boji, ali to je daleko od istine.

Istraživanje je potvrdilo kako osobe koje odmah krenu sa teškim vežbama i zahtevnim režimom, poput maratona, imaju 40 posto veće šanse da dožive srčani udar.

5 namirnica koje čiste krvne sudove od holesterola: Dovoljno je da ih jedete povremeno!

foto: Shutterstock

Objašnjenje je jasno, ovakav način srcu stvara jak pritisak jer nije "naučeno" na tako zahtevan trening, ali ako se pripremate za spomenuti maraton i krenete polako, kako i priliči početniku, poboljšaćete zdravlje srca dugoročno.

Stručnjaci su, nakon detaljnog testa, zaključili da pojedinci koji su se uključili u aerobne aktivnosti kao što je hodanje, vožnja bicikle ili plivanje smanjili šanse za razvoj srčanog udara za čak 50 posto!

Vežbanje je moćan lek i jasno je da će umerena aktivnost poboljšati kardiovaskularno zdravlje.

Hodanje ili lagani džoging srce najviše voli, a posebno ako je ono u prirodi. Svakodnevni boravak na čistom vazduhu će sačuvati zdravlje svakog čoveka.

Mislite na zdravlje dok ne bude prekasno i ozbiljno shvatite savet ovog doktora i njegovog tima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs