Lako do savršene frizure

Pletenica, punđa, rep: Spas za neukrotivu kosu

Dva dana neoprana kosa idealan je materijal za seksi punđu, kruna od pletenica spašava frizuru u trenu, a klasični rep se ove sezone nosi u vlažnom izdanju
Nega
11:54h Autor:
Pletenica, punđa, rep: Spas za neukrotivu kosu
Foto: AP

Neki proizvodi za negu i oblikovanje kose sadrže sastojke koji se za nju lepe, pa pramenovi nakon nekog vremena postanu teški i beživotni. A osim svakodnevnog češljanja ili peglanja ne zaboravite da na frizuru takođe utiču grejanje i klima-uređaji koji je isušuju.

Naravno da je neukrotivu kosu najlakše sakriti ispod kape ili šešira, međutim, to nije i najpraktičnije. Jedan od najvećih pomoćnika kada frizura “ima loš dan” je takozvani wet look - kosi koja izgleda kao da ste upravo izašli iz tuša. Možete da je nosite raspuštenu ili zavezanu u rep.

Ako imate talasastu i teško ukrotivu kosu, najjednostavnije rešenje je punđa. Pritom se ne traži neka posebna veština - što je konačni rezultat neuredniji, to bolje. Najpre zavežite kosu u opušteni konjski rep. Kako biste joj dodali volumen, podignite je prstima pa rep zamotate u punđu. Za kraj učvrstite frizuru lakom. A kako bi šiške ujutru ponovno izgledale kao da ste upravo izašli iz salona, najpre ih nakvasite pri korenu (nikako ne cele), pa osušite. Pritom fenom usmeravajte njihov pad.

Masna kosa

Dva dana neoprana kosa idealan je materijal za punđu. Nanesite suvi šampon i prstima zadignite kosu s temena. Savijte je na vrhu glave i učvrstite ukosnicama. Na kraju oko glave zavežite maramu.

Tanka pletenica preko glave

Kruna od pletenice na vrhu glave najbolje stilizuje tanke kovrdže - takve frizure pratile su Valentinovu reviju visoke mode za jesen 2013. Odvojite pramen kose iznad jednog uva, ispletite čvrstu pletenicu, namestite je preko glave i učvrstite iza drugog. Ako vam pletenice nisu jača strana, poslužite se trakom u obliku pletenice.

Nedostatak vremena

Što se kose tiče, rep kao bela košulja, nikad ne izlazi iz mode. Ovog proleća stilisti posebno najavljuju “wet look”. Na vlažne pramenove nanesite penu, prođite prstima kroz kosu i zavežite je u čvrst, niski rep. Kada se kosa osuši, efekt će ostati isti.

Pletenica na stranu

Najbrže rešenje za neukrotivu talasastu kosu je pletenica na stranu koja ne mora biti jako učvršćena. Kako biste dobili na utisku, nakon pranja nanesite losion za volumen.

Neposlušne kovrdže

Ako se probudite sa kovrdžama koje izgledaju natapirano, u nekoliko minuta možete da postignete glamuroznu frizuru u stilu sedamdesetih. Razdelite kosu na stranu, nanesite ulje za sjaj, pa na nekim mestima učvrstite kovrdže uvijačem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs