TAKO LAKO

MEJKAP TRIK HOLIVUDSKE ŠMINKERKE: Izbrišite umor sa lica u 3 koraka!

Ove male cake je dobro znati

Nega
Autor:
MEJKAP TRIK HOLIVUDSKE ŠMINKERKE: Izbrišite umor sa lica u 3 koraka!
Foto: Profimedia

Nakon neprospavane noći, izlaska ili izloženosti stresu lice prvo "strada". Tu se vidi prvi tragovi umora, ali srećom, danas postoji mnogo proizvoda i aparata koji vam mogu pomoći da zablistate i da za nekoliko minuta delujete kao da ste umesto tri spavali sedam sati.

Šminkerka holivudskih zvezda, Lisa Mongomeri, otkriva 3 ključna koraka do blistavog izgleda koja provereno pale:

1. Hidratacija

Za početak, pre nego što krenete na spavanje - nahranite kožu. U poslednje vreme pažnju posvećujemo serumima, ampulama i uljima, a zaboravljamo moć koju ima obična noćna krema. Koristite onu sa retinolom, koji dokazano zaglađuje kožu i umanjuje tamne kolutove oko očiju tako što podstiče proizvodnju elastina i kolagena.

2. Kockice leda su spas

Jutarnji umor se najpre primeti na očima. I zato iz spavaće sobe pravac u kuhinju. Uzmite dve kocke leda, pa ih par minuta držite na očnim kapcima kako biste smanjili naduvenost.

Voće, Malina, Kocke Leda, Zaleđeno Voće
foto: Shutterstok

3. Zeleni korektor i rumenilo čine čuda

Moć šminke u situacijama kad izgledamo loše ne smemo da zanemarimo, čak na nju treba najviše i da računamo.

Prvi korak je korektor. U ovom slučaju birajte onaj u zelenoj boji. Neka bude tečan, umesto stika. Koristite laganije pudere. Uprkos uvreženom mišljenju, kad delujete umorno, nije vam potrebna jača već laganija šminka. Ne preskačite rumenilo, nanestite ga i na kapke kako biste postigli svežiji izgled. Izbegavajte crne krejone i ajlajnere, a obavezno namažite maskaru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs