Sastojci:

* 500 g mlevenog mesa * 500 g kora srednje debljine * 4 jajeta * 1 čaša jogurta * 1 čaša kisele vode * šoljica ulja

img-20201019-155354.jpg
Foto: IGY THE COOK

Priprema:

1. Sitno iseckati 2 glavice crnog luka i propržiti ih na ulju, dodati meso, propržiti i njega i dodati po ukusu soli i malo bibera.

2. Naizmenično ređati kore i meso.

3. Za fil dobro umutiti 4 jajeta, dodati čašu jogurta, čašu kisele vode i ulje. Sve to promešati i preliti pitu. Tako prelivena treba da stoji oko sat, pa je nakon toga secite.

4. Peći dok ne porumeni (oko 45 minuta).

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

01:00
Vojvođanski kare kao predlog za ručak Izvor: Kurir

Možete da koristite svinjsko ili mešano mleveno meso