meke kao duša

Krofne iz bakine sveske: S ovim receptom nema greške, oduševićete se koliko su ukusne

Kad se prohlade, napunite ih omiljenim pekmezom ili samo pospite šećerom u prahu

Recepti
Autor:
Krofne iz bakine sveske: S ovim receptom nema greške, oduševićete se koliko su ukusne
Foto: bakina kuhinja

Sastojci:

* 1 kg mekog brašna * 150 g maslaca * 4 jajeta * 2 kašike šećera * 1 kašičica soli * 1 dl ulja * 3 dl mlakog mleka * 1 svež kvasac (40 g) * 5 kašičica ruma ili rakije

Slane krofne, Krofne
foto: Shutterstock

Priprema:

1. U toplom mleku otopite maslac, pa dodajte kvasac i ostavite da nadođe. U drugoj posudi mikserom dobro umutite jaja, dodajte šećer i polovinu brašna i, postepeno mešajući, dolivajte mleko i mleko s kvascem. Na kraju dodajte rum (rakiju) i umesite testo dodajući ostatak brašna. Testo ne sme biti previše mekano niti pretvrdo.

2. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj podlozi i čašom umočenom u brašno vadite krugove, pa ih pokrijte krpom i pustite da odstoje na toplom mestu najmanje pola sata.

3. U dubokoj posudi zagrejte ulje i pecite krofne. Kad se prohlade, napunite ih omiljenim pekmezom, kremom ili ih samo pospite šećerom u prahu.

PRELEPA ATMOSFERA, KLOPA JOŠ BOLJA! Majka Danijela napravila KROFNE, Seka i Raša odlepili!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs