Sastojci:

350 g telećih ili svinjskih šnicli 1 kašika ulja 6 kašika pavlake za kuvanje 1,5 kašika senfa (po ukusu blagog ili ljutog) 2 kašike soka od limuna pola kašike meda so, biber

stockphotoporksteakandvegetablesalad295249697.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Kuhinjskim čekićem rastanjiti šnicle, malo ih posoliti. Meso ispržiti na ulju, sa obe strane po pet-šest minuta. Izvaditi ga iz tiganja i poklopiti da se ne ohladi.

2. Sjediniti pavlaku za kuvanje, senf, med i limunov sok, pa dobijenu smesu sipati u tiganj u kom se prethodno pržilo meso. Sos kuvati nekoliko minuta na blagoj vatri.

3. Na skuvani sos staviti meso i još koji minut sve dinstati na srednjoj temperaturi.

4. Gotovo jelo poslužiti uz pečeni krompir ili krompir-pire.

Bonus video:

05:28
UŽIVAJTE DOK MOŽETE, USKORO SLEDI ŠOK PREOKRET! Meteorolog Todorović upozorava: Prava zima koja će okovati Srbiju još nije stigla Izvor: Kurir televizija

Najlepše su poslužene uz pire krompir