Jaja u srcu od viršli
Potrebni su vam viršle, jaja, so i čačkalice. Presecite viršlu po sredini, ali ne do samog kraja. Napravite srcoliki oblik, pa ga lagano pričvrstite čačkalicom. Ugrejte pleh s malo ulja u kome će se peći viršle i jaja, pa prvo stavite srce od viršle, a u njegovu sredinu razbijte jaje na oko.
Posolite po ukusu i vratite u rernu i pecite na 150 stepeni pet-deset minuta. Pre služenja lagano izvadite čačkalice.
Srce u hlebu
Kalup u obliku srca utisnite u sredinu hleba i izvadite taj deo. Ostatak parčeta stavite na podmazan pleh pa u sredinu stavite jaje, posolite i ispecite. Servirajte na tanjiru na kom ste kečapom iscrtali srca.
Kanapei
Od srcolikih ostataka hleba od srca u hlebu napravite kanapee sa sastojcima koje imate u kući, u njih zabodite neku ukrasnu čačkalicu i poslužite.