Pečenje ne može da se zamisli bez kremastih salata koje ističu ukus mesa. Donosimo vam 3 lagana i brza recepta:
Salata sa susamom, sirom i šunkom
Potrebno je:
- 1/2kg sira
- 1 kisela pavlaka
- 200g šunke
- 100g susama
- beli luk
- peršun
- so,biber
Priprema: Susam se preprži, pa izmeša sa sirom, pavlakom, belim lukom, peršunom, soli i biberom i sitno seckanom šunkom.
Ruska salata
Sastojci originalne ruske salate:
- Kuvani krompir
- Šargarepa
- Kačkavalj
- Krupni kikiriki
- Zeleni grašak
- Jaja
- Koren celera
- Crni luk
- Kuvana piletina
- Jabuka sa tikvicama – posoljena, pobiberena i premazana senfom
- Majonez
A kako se sprema pogledajte ovde:
Salata sa cveklom i kozijim sirom
Priprema:
- 4 cvekle srednje
- 100 g rukule
- Crveni luk veća glavica
- 50-100 g oraha
- 200 g kozjeg sira ili fete
Preliv:
- 3 kašike balzamiko sirćeta jabukovo, vinsko…
- 12 kašika maslinovog ulja
- Kašika senfa
- Kašika rena
- Kašika meda
- Prstohvat bibera
- Prstohvat soli
Priprema: Skuvanu cveklu iseckajte na male kockice. Dodajte joj sitno seckan sir i orahe, kao i rukolu. Sve prelijte sa prelivom od sirćeta ulja, senfa, meda, rena i bibera i soli.