Sastojci:

* 500 g makarona * 500 ml soka od paradajza * 1/2 luka * 400 g mlevenog mesa * 100 g sira (mocarela) * 3 jajeta * parmezan

spagete-bolonjeze.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

1. Propržite crni luk, pa dodajte meso i sok od paradajza. Posolite, pa poklopite i krčkajte.

2. Skuvajte makarone i procedite, pa dodajte dve-tri kutlače sosa.

3. Sipajte pola makarona na dno nauljene tepsije, preko poređajte mocarelu i kuvana jaja isečena na kolutove.

4. Sipajte pola količine mesa i pospite parmezanom. Zatim poređajte preostale makarone i meso i opet pospite parmezanom.

5. Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.

Gologlavka - Zaboravljena jela Srbije

03:34
Gologlavka - Zaboravljena jela Srbije Izvor: adriamedia.tv

Mocarela će ovom jelu dati kremastu ueksturu, a parmezan odličnu aromu